Görüş Bildir
Haberler
Ruhr'un Kralı Schalke

Ruhr'un Kralı Schalke

Fatih
27.09.2014 - 21:47

Ruhr'un Kralı Schalke

Ruhr derbisinde Schalke, sahasında konuk ettiği ezeli rakibi Borussia Dortmund'u 2-1'lik skorla devirmeyi başardı.

Bundesliga'da 6.hafta karşılaşmalarında Schalke ile Borussia Dortmund'u karşı karşıya getiren Ruhr derbisinin kazananı ev sahibi ekip oldu.

Ev sahibi Schalke, maça adeta fırtına gibi başladı. 10. dakikada Dennis Aogo'nun kullandığı köşe vuruşunda kale önünde topa iyi yükselen Joel Matip, düzgün bir kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı: 1-0.

23. dakikada fark ikiye çıktı. Huntelaar'ın ceza sahası içersinde yaptığı vuruş sonrası topu önünde bulan Maxim Choupo-Moting, müsait pozisyonda yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-0.

Borussia Dortmund'un bu gole yanıtı gecikmedi. 26. dakikada Adrian Ramos'un pasında ceza sahası içinde topla buluşan Pierre-Emerick Aubameyang, sert bir vuruşla fileleri havalandırdı ve fark bire indi: 2-1. Bu gol aynı zamanda ilk 45 dakikanın sonucunu belirleyen gol oldu.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise Borussia Dortmund oyununun kontrolünü ele geçirse de istediği pozisyonlara bir türlü giremedi. Schalke ise daha çok ani ataklarla şans yaratmaya çalışırken, skor avantajını korumayı başardı ve 90 dakika sonunda üç puan Schalke'nin oldu.

Bu sonuçla Schalke puanını 8'e yükseltirken, üst üste üçüncü maçında da puan kaybeden Borussia Dortmund ise 7 puanda kaldı.

Goal.com

Kaynak: http://www.goal.com/tr/match/schalke-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın