Görüş Bildir
Haberler
RTÜK’ten Melih Gökçek’e Gezi Cezası

RTÜK’ten Melih Gökçek’e Gezi Cezası

adem kara
15.04.2014 - 11:53

Eylemlerle Koç Grubu'nun Ne Alakası Var?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlunun yöneticisi olduğu Beyaz TV, Gökçek’in Gezi Parkı eylemleriyle Koç Grubu arasında bağlantı olduğu iddiası nedeniyle 11 bin 886 TL para cezası aldı. RTÜK, Gökçek’in Gezi eylemleriyle ilgili iddialarını gerçekmiş gibi sunan Beyaz TV’yi haksız buldu.

Gökçek, Gezi Parkı’nın hemen karşısında bulunan Koç grubuna ait Divan Otel’de serum ve ilaç stoklandığını, ‘ kampet ” adlı askeri yataklar hazırlandığını öne sürmüştü. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Beyaz TV’de 5, 6 ve 7 Haziran 2013 günlerinde üç ayrı programa katılmış; birinde şöyle demişti:

İstanbul’daki Divan Oteli’nin yerin altında altı katı var. Otelin birinci ve ikinci katı, serum askıları, altında da kampetler. Askeri kampetler, hani askerde seyyar yataklar, yaklaşık 2 bin tane.. Savaş mı çıkıyor? Bu 2 bin kampeti sen niye koydun buraya? Her taraf ilaç dolu. İlaçların hangi anlama geldiği de duvarlara yazıldı.”

Gökçek otelin yanındaki otoparkın da Divan Otel’e ait olduğunu ve burada ilaç stoklandığını öne sürmüştü.

Gazeteport’un haberine göre, RTÜK raporunda otoparkın otelle ilgisi bulunmadığı ve halka açık olduğu vurgulanıp, “ Kısa bir araştırma ile Gökçek’in ifadeleri ve otoparkın Divan Otel’e ait olmadığı teyit edilebilir. Ancak yayıncı kuruluş Gökçek’in ifadelerini destekler biçimde ‘Bu görüntüler herkesi şok edecek. Divan Otel’i otoparkındaki tıbbi malzeme görüntüleri az sonra’ biçiminde altyazı hazırlamıştır’ ‘ denildi.

RTÜK üyeleri de ” Tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine aykırılık ” nedeniyle oğul Gökçek’in başında bulunduğu Beyaz TV’ye 11 bin 886 TL para cezası verdi.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/dikene-takila...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0