Görüş Bildir
Haberler
RTÜK Başkanı'ndan Sevda Noyan Açıklaması: 'Darbeye Karşı Çıkanları Cezalandıracak Pozisyonda Değiliz'

etiket RTÜK Başkanı'ndan Sevda Noyan Açıklaması: 'Darbeye Karşı Çıkanları Cezalandıracak Pozisyonda Değiliz'

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Ülke TV yayınında 'ölüm listesi' yaptığını anlatan Sevda Noyan hakkında açıklamalarda bulundu. 'Çok büyütecek bir mesele olmadığını' belirten Şahin, 'Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülke TV’de Esra Elönü'nün sunduğu “Arafta Sorular” programına katılan ve olası bir darbe girişiminde ailesinin en az 50 kişiyi öldürebileceğini anlatan yazar Sevda Noyan 'Biz liderimizin yanındayız. Asla yedirmeyiz. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim hala sitede var 3-5. Benim listem hazır açıkçası” ifadeleriyle tehdit savurmuştu. 

Noyan'ın sözleri kamuoyunda yankı uyandırmış ve yoğun tepki gelmişti. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, Noyan'ın açıklamalarının 'toplumu kin ve düşmanlığa sevk' suçu kapsamında olduğunu belirterek konuyu Üst Kurul gündemine taşıyacağını açıklamıştı.

RTÜK Başkanı Şahin: "Çok büyütülecek bir konu değil" 🎥

Muhalif kanallara yönelik ağır yaptırımları nedeniyle eleştirlen RTÜK'ün, Sevda Noyan'ın sözleri için nasıl bir karar vereceği merak ediliyordu.RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Noyan'ın sözlerine ilişkin ilk kez açıklama yaptı. Şahin, katıldığı bir yayında şunları söyledi:

'Ülke TV ile ilgili raporlar üst kurula gelecek. Ancak verilecek bir müeyyide varsa, bu müeyyidenin darbe sevicilerini, darbeyi övenleri sevindiren ve onları gülümseten bir ceza olmaması gerektiğini düşünüyorum. Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Bizim görevimiz milli, manevi ve insani değerler veya yayın ilkeleriyle ilgili bir aykırılık varsa, bunu Üst Kurul'a getireceğiz ve vicdanlarımızla bir karar verip bunu da bütün kamuoyuna illan edeceğiz. Çok büyütülecek bir konu değil.'

RTÜK toplantısına katılmadı

RTÜK toplantısına katılmadı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün Twitter hesabından açıklamada bulunan CHP'li RTÜK üyesi İlhan Taşcı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in “mazeret” bildirerek Üst Kurul Toplantısı'na katılmadığını belirtti.

Taşçı, 'RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin “mazeret” bildirerek bugünkü olağan Üst Kurul toplantısına katılmadı. “Cebimde listem hazır. Ailemiz en az 50 kişiyi götürür” diyen Sevda Noyan’ın katıldığı program, Üst Kurul gündemine getirilmedi ve görüşülmedi' dedi.

"Mazeretli değil görevliydim"

"Mazeretli değil görevliydim"

Üst Kurul toplantısına katılmadığı için eleştirilen Başkan Şahin, Twitter hesabından, kendisini savundu. Mazeretli veya raporlu olmadığını belirten Şahin, görevli olduğu için Üst Kurul toplantısına katılamadığını belirtti. Şahin, 'Nedir sizdeki bu RTÜK ve RTÜK Başkanı düşmanlığı.Kaç kez söyledim.3 ay önce belirlenen başka bir toplantım sebebi ile şehir dışındaydım. Mazeretli değildim,raporlu hiç değildim sadece görevliydim. Halkımıza bile bile yalan söyleyerek kin ve nefrete sevk etmeyin.Yaptığınız suçtur!' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
469
190
48
15
10
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Türkçe meali :İt itin kuyruğuna basmaz.

rcpbyrm

darbeye karşı çıkmak farklı , örgüt gibi liste hazır asarız keseriz demek farklı !

Dean Winchester

Fetöcü öldürmek istiyorsa kendinden başlasın. Alenen fetö destekçisi bir kadın televizyonda çıkıp asarız vururuz diyor darbe karşıtı diyorsunuz bu hangi sevi... Devamını Gör