Görüş Bildir
Haberler
Reza Zarrab'la İlgili 'Eleştirilere' Yayın Yasağı

Reza Zarrab'la İlgili 'Eleştirilere' Yayın Yasağı

adem kara
07.02.2014 - 14:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

Reza Zarrab'la İlgili 'Eleştirilere' Yayın Yasağı Geldi

Yolsuzluk soruşturmasının baş şüphelisi Zarrab ve eşi Ebru Gündeş'in talebiyle, mahkemeden 'her türlü eleştiriye yayın yasağı' geldi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Reza Zarrab ve sanatçı eşi Ebru Gündeş'in talebi üzerine benzeri görülmedik bir sansür kararı verdi.

Yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan ve soruşturmanın baş şüphelisi olan Reza Zarrab ve eşi Ebru Gündeş'in talebiyle İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nden 'her türlü eleştiriye yayın yasağı' geldi.

Mahkeme, basına gönderdiği tebliğde, Zarrab'ın şüpheli olarak yer aldığı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda bulunan soruşturma dosyasıyla ilgili her türlü haber, röportaj, eleştiri ve dosyanın içeriğiyle alakalı yayın yasağı konduğunu bildirdi.

MAHKEME: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ BAZI DURUMLARDA SINIRLANDIRILABİLİR

Taraf gazetesinin haberine göre; mahkeme, 'Basın özgürlüğü bazı durumlarda sınırlandırılabilir.' dedi.

AVUKAT OK: HUKUK TARİHİNDE BÖYLE BİR KARAR GÖRMEDİM

Taraf'ın avukatı Veysel Ok, 'Hukuk tarihinde ifade özgürlüğünü kısıtlayan böyle bir karar hiç görmedim. Bu ifade özgürlüğü ve toplumun haber alma hakkını engelleyen bir karardır. Kararda belirtilen 'eleştirilemez' ifadesi bir hakimin taktir edeceği bir husus değildir. Eleştiri hiçbir şekilde engellenemez.' dedi.

sondakika.com

Kaynak: http://www.sondakika.com/haber/haber-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0