Görüş Bildir
Haberler
IŞİD'in 'Cehennem Savaşı Yaşanacak' Dediği Dabık Operasyonu Başladı

IŞİD'in 'Cehennem Savaşı Yaşanacak' Dediği Dabık Operasyonu Başladı

Özgür Suriye Ordusu'nun Türkiye'nin de desteğiyle IŞİD'in elindeki Dabık'a saldırıya geçtiği açıklandı. IŞİD, kritik önem taşıyan Dabık ile ilgili olarak daha önce yayınladığı mesajlarda 'Dabık'ta cehennem savaşı yaşanacak' demişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reuters haber ajansı, muhalif bir komutan ve Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırarak, Türkiye destekli muhalif grupların Dabık operasyonuna başladığını duyurdu. 

Suriye sınırındaki Kilis'te konuşlu Fırtına Obüsleri ve Çok Namlulu Roket Atar'lar (ÇNRA) ile IŞİD hedefleri sabah saatlerinde vurulmaya başladı.

ÖSO'nun El Bab'a doğru ilerleyiş yolu üzerindeki Dabık'ın IŞİD tarafından en kutsal kentlerden biri sayıldığı belirtiliyor.

"Burada cehennem savaşı yaşanacak"

"Burada cehennem savaşı yaşanacak"

Sputnik'in haberine göre Dabık, IŞİD açısından kritik önem taşıyor. IŞİD'in daha önce yayınladığı mesajlarda, 'Dabık'ta cehennem savaşı yaşanacak' demişti.  

Örgütün bu kentte 1200 militanı bulunuyor. IŞİD, en güçlü militanlardan oluşan ve 'Hilafet Ordusu' olarak adlandırdığı cihatçı militanlardan oluşan grubun bir kısmını bu bölgeye yollamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

IŞİD dergisi 'Dabık'ta 'Sakın gelmeyin' demişti

IŞİD dergisi 'Dabık'ta 'Sakın gelmeyin' demişti

IŞİD'in periyodik olarak Arapça yayınladığı Dabık isimli dergide Dabık kentinin İslamiyet için kutsal şehirlerden biri olduğu ve kutsal kitapta asla kaybedilemeyecek şehirlerden biri olarak gösterildiğini açıklamıştı. 

IŞİD, 'Sakın buraya gelmeyin, cehennemin fitili burada ateşlenecek' şeklinde ifadede bulunmuştu.

'Dabık düşerse IŞİD'in felsefesi çöker'

CNN Türk yayınında başlatılan operasyonu değerlendiren güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Dabık'ın kaybedilmesinin IŞİD'in felsefesinin çökmesi anlamına geleceğini söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
98
34
17
9
9
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

ortadoguda tecrubeyle sabittir, kimki asiri iddiali tehditler savuruyorsa tirttir.

Dothraki

Cehennem yerine kıyamet demiş olabilirler. Kendilerini hadislerde vaadedilmiş İslam ordusu sandıkları için. Şöyle bir hadis var: " Yine Ebu Hureyre (radıyal... Devamını Gör

Gökhan Sarı

allah askerlerimize yardım etsin, sonumuz hayrolsun.