Görüş Bildir
Haberler
Rejim Türkmen Köyünü Ele Geçirdi

Rejim Türkmen Köyünü Ele Geçirdi

Batuhan
09.03.2014 - 10:03

Rejim Türkmen Köyünü Ele Geçirdi

Suriye ordusu yaklaşık bir aydır süren çatışmaların ardından Humus kentindeki stratejik öneme sahip Zara köyünü muhaliflerden aldı.

Ordudan yapılan açıklamada Zara köyü ve çevresinde kontrolün tamamen sağlandığı belirtildi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de gelişmeyi doğrulayarak, muhaliflerin rejimin yoğun hava saldırılarının ardından köyden çekildiğini duyurdu.

Türkmenlerin yaşadığı Zara Lübnan sınırında muhaliflerin kontrolü altındaki önemli bölgelerden biriydi.

Köy Lübnan’dan gelen grupların ülkeye girişi ve Humus'un merkeziyle ülkenin Akdeniz kıyıları arasındaki bağlantıyı sağlaması açısından önem taşıyor.

Rejimin Zara’ya saldırısı geçtiğimiz yıldan bu yana Şam-Halep karayolunu tamamen kontrol altına almak için sürdürdüğü operasyonun bir parçası.

Suriye ordusu Şam’ın Kalamun bölgesindeki Yebrud kasabasını da ele geçirmek için yoğun çaba harcıyor.

Şam ve Halep arasında stratejik bir öneme sahip olan Yebrud bu bölgede muhaliflerin kontrolündeki tek kasaba.

Farklı kentlere saldırılar

Cumartesi günü Esed güçlerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 10'u çocuk, dördü kadın olmak üzere 55 kişi öldü.

Gözlemevi’nden yapılan açıklamada rejim güçlerinin yönetim karşıtlarına yönelik hava destekli ağır silahlarla düzenlediği operasyonlar sonucunda İdlib'te 11, Deyru Ez Zor'da 10, İdlib'te dokuz, Humus'ta sekiz, başkent Şam ile Hama'da 10, Dera'da dört, Kuneytire'de iki ve Haseke'de bir kişinin öldüğü belirtildi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden yapılan açıklamada, Esed güçlerinin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgelere 'varil bombasıyla' saldırması sonucu çok sayıda yerleşim yerinin hasar gördüğü kaydedildi.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/rejim-t...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0