onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Regl Dönemlerinizi Daha Rahat Geçirmeniz İçin 14 Beslenme Tavsiyesi

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Regl Dönemlerinizi Daha Rahat Geçirmeniz İçin 14 Beslenme Tavsiyesi

Kadınlar olarak dayanılmaz acılara maruz kalıyoruz. Bu dönemde kendimizi şişkin, yorgun ve sinirli hissediyoruz. Beslenmemize dikkat edersek, regl sürecindeki bu gibi durumları daha rahat atlatabiliriz. Beslenmemizde yapacağımız degişiklikler, dayanılmaz sancıları; sinirlilik hallerini ve şişkinliği biraz olsun dindirecektir.

1. Regl döneminden 1 hafta önce tuzu kesiyoruz

Fazla tuz tüketmek, vücutta su toplanmasına ve ödeme neden oluyor. Bu yüzden tuzlu peynir, tuzlu zeytin, hazır ürünler ve fast-food ürünlerden kaçınıyoruz. Günde bir çay kaşığı tuz vücudumuz için yeterli oluyor. Kendimizi durduramıyorsak yemeklerimizi nane, kekik gibi baharatlarla; salatamızı bol nar ekşili veya limonlu şekilde tüketebiliriz. Ekşi ekşi ooh, mis.

2. Demir eksikliğiyle başa çıkıyoruz

Regl döneminde kanamayla birlikte vücutta demir eksikliği yaşanıyor. Bu yüzden bol demir içeren ürünler tüketmekte fayda var. Yağsız kırmızı et, tavuk ve balık; ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzelerle tüketildiğinde gerçek bir yarar sağlar. Temel Reis bu dönemlerde idolümüz!

3. Demir emilimi için C vitamini

Demir mineralini yalnızca vücuda almamız pek de işe yaramıyor. Demir emiliminin sağlanması için yumurta, maydonoz, yeşil biber, portakal, mandalinanın birlikte tüketilmesi gerekiyor. Mesela, yemekten 1 saat sonra yiyeceğimiz portakal, mandalina gibi meyveler hem ara öğünümüz olur hem de vücudumuza yarar. 😉

4. Magnezyum kaynağı bizi sevindiriyor

Vücudumuzdaki magnezyum azaldığında canımız deli gibi tatlı ister. Bu yüzden yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller, tahıllar, kepekli pirinç, fındık, ceviz, badem, patates, üzüm yiyebiliriz. Kakao oranı yüksek çikolatayla birlikte bir fincan sıcak süt veya sıcak çikolata tatlı kaçamağımız olabilir.

5. Her yer demir, her şey demir

Bu dönemde çok fazla miktarda olmayacak şekilde pekmez ve koyu renkli üzüm tüketmemiz demir ihtiyacını karşılamamıza destek oluyor. Aman iyi, hoş diye fazla kaçırmayın şeker komasına girmeyin.

6. Çay tüketimini azaltıyoruz

Çay, demir emilimine engel oluğundan özellikle bu dönemde çay tüketimimizi azaltıyoruz. 'Ben çay tiryakisiyim. İlla da çay!' diyorsanız, yemeklerle birlikte veya hemen sonra içmek yerine yemeklerden en az 45 dakika sonra içiyoruz.

7. Her zamanki gibi bol bol su, daha çok su!

Yeterli düzeyde su içmemiz vücuttaki dengeyi sağlıyor ve ödemi atarak şişkinliğimizi azaltıyor. Yetersiz su içildiğinde vücut her suyu da yutarak ödem oluşmasına sebebiyet veriyor. Günde 2 buçuk-3 litre su içmek bizi rahatlatacaktır. Zaten su, her derde devadır.

8. Ödem sökücü besinler tüketiyoruz

Taze ananas, maydanoz, karahindiba, tarçın, kiraz sapı, lahana, kabuklu armut gibi besinler vücutta oluşan ödemi atarak şişkinlimizi azaltıyor. Düğmeler kapanıyor.

9. No kafein, no alkol...

Kahve, çay gibi kafein içeren veya alkol içeren içecekleri tüketmeyi azaltmak meme hassasiyetimizi de azaltacak ve mide sıkıntılarımıza iyi gelecek. Kahvesiz bir kaç gün düşünemesem de bunu yapabiliriz sanıyorum.

10. Mineral kaynağı kuru yemiş tüketiyoruz

Magnezyum, E vitamini ve selenyum gibi mineraller içeren kuruyemişler ağrılarımıza biraz olsun derman oluyor. Çiğ ay çekirdeği, fındık, badem ve cevizi; suyla birlikte tüketerek tokluk hissimizi de arttırabiliriz. Ama dikkat fazla yağlıdır! Az yemek için kuru yemiş tüketirken daha fazla kilo almayın!

11. Kabızlıkla başa çıkmak için:

Regl döneinde meydana gelen kabızlık ve gaz sorunlarını, bol bol sebze ve meyve tüketerek aşabiliriz. Kayısı, incir, karnabahar, bamya, tahıllı ekmek gibi ürünleri tüketerek bağırsaklarımızın daha iyi çalışmasını sağlayabiliriz. Sonra go to the toilet.

12. Fazla şekerden uzak duruyoruz

Regl döneminde oluşan östrojen hormonundaki azalma, bizi şekerli besinler tüketmeye itiyor. Bal, reçel, pekmez gibi yiyecekler fazla tüketildiğinde, şekerimiz hızlı bir şekilde yükselip düşüyor. Bu da daha çabuk acıkmamıza ve daha çok şekerli ürünler tüketmemize yol açıyor. Nedir bu tatlılardan çektiğimiz!

13. Bitki çayıyla rahatlıyoruz

Bu dönemde, melisa çayı ve adaçayı içerek üzerinizdeki sinir ve stresi azaltabilirsiniz. Fakat dikkat! Tansiyon hastalarına bu çaylar önerilmiyor.

14. 3 ana, 3 ara öğün

Östrojen homonumuzun azalmasıyla birlikte, kan şekerimizi dengelememiz gerekiyor. Bunun için de az az, sık sık yemek yemeliyiz. Besin tüketimimizi 3 ana, 3 ara öğün olacak şekilde planlarsak hem şeker dengemizi sağlamış, hem de bu dönemde alacağımız kilolardan uzak kalmış oluruz.

category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
252
86
23
20
18
12
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
olgun temiz

yaw bence kadınlara adet dönemini rahat geçirecek tavsiyelerden çok kilo almalarını sağlayacak tavsiyer gibime geldi :)