Görüş Bildir
Haberler
Regl (Adet) Nedir? Doğum Sonrası Adet Düzensizliği Nedenleri

Regl (Adet) Nedir? Doğum Sonrası Adet Düzensizliği Nedenleri

Sunay Korkmaz
11.05.2021 - 16:59

Adet döngüsü veya siklus, son adet tarihinin ilk gününden bir sonraki adet tarihinin ilk gününe kadar geçen zamanı ve bu zaman içinde kadın vücudunda gerçekleşen olayları ifade eder. Gebelikte, emzirme periyodunda ve menopoz durumlarında adet kanaması olmaz. Bu dönemlerde yumurtlama olmadığı için adet görülmez. Doğum sonrası adet düzensizliği nedenleri ve diğer merak edilen tüm detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadınların doğum sonrası regl (adet) düzensizliği yaşaması normal bir durumdur. Ancak doğumdan sonra adet düzeni kişiden kişiye göre değişerek geç veya düzensiz olabilmektedir. Çoğu doğum yapan kadın bunun sebebini merak etmektedir. Peki, doğum sonrası adet düzensizliği nedenleri nelerdir? Bilinmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz...

Regl (Adet) Döngüsü Nedir?

Regl (Adet) Döngüsü Nedir?

Adet döngüsü veya siklus, son adet tarihinin ilk gününden bir sonraki adet tarihinin ilk gününe kadar geçen zamanı ve bu zaman içinde kadın vücudunda gerçekleşen olayları ifade eder. Bir adet döngüsügenellikle 28 gün sürmekle birlikte 21 ile 35 gün arası normalin alt ve üst sınırları olarak değerlendirilir.

Doğum Sonrası Adet Düzensizliği Neden Olur?

Doğum Sonrası Adet Düzensizliği Neden Olur?

Doğum sonrası regl kanamasının başlama zamanı, emzirmeyle ilişkilidir. Doğum yapmış ve emziren annelerde daha geç, emzirmeyenlerde ise daha kısa süre sonra adet kanamaları başlamaktadır. Adet kanaması, genellikle doğumdan sonra 8-16. haftalar arasında yeniden başlar. Kanama emzirmeye devam ediliyorsa büyük oranda gecikir. Bunun başlıca sebebi emzirme devam ederken salgılanan hormonların adet kanamasını engellemesidir.

Anne sütü üretmek için gerekli hormon olan prolaktin, üreme hormonlarını baskılayabilir. Sonuç olarak, dölleme için yumurta yumurtlanmaz veya bırakılmaz. Bu süreç gerçekleşmeden, büyük ihtimalle menstruasyon döngüsü de olmaz. Eğer anne düzenli bir şekilde emziriyorsa, 1 yıl sonra bile adet olabilir. Yani emzirirken adet olmak da normal, adet gecikmesi de normal bir durumdur.

Aşağıdaki Haber De İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın