Görüş Bildir
Haberler
POTANSİYEL MÜŞTERİ REKLAMLARI İLE BÜYÜK DATA NASIL TOPLANIR?

POTANSİYEL MÜŞTERİ REKLAMLARI İLE BÜYÜK DATA NASIL TOPLANIR?

POTANSİYEL MÜŞTERİ REKLAMLARI İLE BÜYÜK DATA NASIL TOPLANIR?

Merhaba dijital pazarlama takipçileri, bu sektöre yürek vermiş çoğu kişinin asıl nihai hedefi data değil midir? Bu datalar sayesinde potansiyel müşterilere ulaşıp satış yapmak değil midir en büyük amaç? Eğer buysa Facebook önemli bir reklam özelliğini bizler için duyurdu. 

Facebook reklam seçeneklerini arttırmaya devam ediyor. Müşterilerine daha sonuç odaklı bir reklam çalışması sunan Facebook potansiyel müşteri reklamları servisini sundu. Bu reklam servisinin direkt data toplama odaklı olduğundan dolayı affialate marketing alanında konumlandırabiliriz. Affialate marketing bir lead çalışmasıdır aynı zamanda. Yalnız burada hedeflediğiniz kitleden bir form aracılığıyla sonuç alıyorsunuz. Bu sonuç verisinin içinde e-mail, adres, telefon numarası, şehir, şirket, yaş gibi özel bilgileri toplayabilirsiniz.

Bu özellik çoğu affialate marketing yapan kişiler ve şirketler için nimet özelliği taşıyacak. Çünkü bundan önce reklamverenler Facebook’a reklam verirken sonuç odaklı değilde ne olduğu belirsiz kişilerin reklamınıza tıklamasıyla tık başına bir ücret ödemesiyle vardı. Ama şimdi Facebook çok güçlü bir reklam modeliyle karşımıza çıkıyor. Düşünsenize Coca-Cola yüksek bir bütçeyle data toplamak için Google’a reklam vereceğine Facebook’a yüksek bütçesini verip büyük bir data toplayacak. Belki Google’da bu çalışmayı en yakın zamanda yapacaktır. Çünkü rekabet gerçekten kaliteyi arttırıyor.

Şu an yardım sayfasında potansiyel müşteri reklamlarının Türkiye’de açılmamış uyarısı var. Yani bu demek oluyor ki bunu bazı ülkelerde şu an test ediyorlar. En başta olduğu gibi öncelik Abd ülkesinin. Heralde yakın bir zaman içinde bu özellik bizlerle olacaktır.

_Facebook yardım sayfasından daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz : https://www.facebook.com/help/397336587121938_

Kaynak: http://www.ugurugurcan.com/potansiyel...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın