Görüş Bildir
Haberler
Polis, Gülen'in Onursal Başkanı Olduğu Vakfı Boşalttı

Polis, Gülen'in Onursal Başkanı Olduğu Vakfı Boşalttı

ATKN
26.12.2014 - 14:20
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın Eyüp'teki Diyalog Merkezi'ne baskın düzenlendi. Polis, sözleşmesi sonlandığı gerekçesiyle vakıf binasını boşalttı.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) bünyesinde Eyüp’te bulunan 'Kültürlerarası Diyalog Merkezi' polis zoruyla boşaltıldı. Vakıflar Müdürlüğü’nün hukuksuz bir şekilde kendilerini tahliye ettiğini belirten GYV yetkililerinden Recep Usta, ‘Projede tahribatlar var ise 1 aylık bir süre verilir. O bir aylık süre içerisinde o eksiklikler yerine getirilmez ise 1 haftalık zaman diliminde tahliyesi istenir. Maalesef bize hiç bir süre verilmedi.” dedi.

GYV’nin Düğmeciler Caddesi üzerinde bulunan Kara Süleyman Tekkesi'ndeki ‘Kültürler Arası Diyalog Merkezi’ (KADİM) bugün saat 11.00'de zabıta ekipleri tarafından tahliye edilmeye başlandı. Tahliyeyi Vakıflar Müdürlüğü ve Kaymakamlık gerçekleştirdi. Tahliye işlemi öncesinde yapılanların hukuksuz olduğunu ifade eden GYV yöneticiler ile görevliler arasında hararetli tartışmalar yaşandı. Demokrat Gelişim Partisi Genel Başkanı İdris Bal da tahliyeyi gerçekleştiren yetkililere tepki gösterdi.

GYV yöneticilerinden Recep Usta, yaşananların tamamen hukuksuz olduğunu söyledi. Usta, Kara Süleyman Tekkesi’nin 1760 yılında kurulduğunu, 1925 yılında Tekke ve Zaviye kanunu sonrası kapatıldığını ve 2005 yılında ihya edildiğini dile getirdi. Usta şöyle devam etti: “Bizim Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile GYV arasındaki protokolde şöyle ifade bulunuyor. Diyor ki, ‘Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün teknik elemanları gelir, incelemelerde bulunur. Şayet projeye aykırılıklar var ise, projede tahribatlar var ise 1 aylık bir süre verilir. O bir aylık süre içerisinde o eksiklikler yerine getirilmez ise 1 haftalık zaman diliminde tahliyesi istenir. Maalesef bize hiç bir süre verilmedi. Onların yapılmış dediği eksiklikleri Cumhuriyet Başsavcılığına duyurulan suçtan sonra öğrendik. Bize normalde tebliğ edilmesi gerekirdi. Ve 1 aylık bir süre verilmesi gerekirdi. Şu anda geçen hafta Eyüp Karakolu’ndan polis memuru bize geldi ve 1 hafta içerisinde tahliye etmemiz gerektiğini söyledi. Bu gün tahliye etmeyi düşünüyoruz. Ama tamamen hukuksuz.'

‘UYGULAMA PROTOKOLE AYKIRI’

Projenin düzeltilmesi için kendilerine 30 günlük süre verilmesi gerektiğini anlatan Avukat Ziya Özata ise, “Bu tahliye açıkça hukuka aykırıdır. Projenin düzeltilmesi için 30 günlük verilmesi gereken süre Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından bize verilmemiştir. Bu süre verilmediği halde bir hafta içerisinde tahliye ile ilgili tebligat gelmiş olup, bu tebligat Vakıflar Müdürlüğü ile yapılan tahsis protokolünün h bendine tamamen aykırıdır” şeklinde konuştu.

Evrensel

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/100703/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0