Görüş Bildir
Haberler
Pişikler Hakkında Bilmedikleriniz

Pişikler Hakkında Bilmedikleriniz

Pişikler Hakkında Bilmedikleriniz

Pişiğin nedenlerine baktığımız zaman başta idrar ve dışkının ciltte tahrişi daha sonrasında ise mantarlar sebebiyle oluşan kızarıklık ve kabarcıklar başta gelir. Derdini anlatamayan çocuklarımızda görülen pişik kaşınmaya sebep olur daha sonrasından yanma hissiyle beraber büyük bir rahatsızlık hissi verir ve çocuklarımızda uyku bölünmelerine, ağlamalarına sebep olur. İşte size pişikler hakkında bilmek isteyebileceğiniz bilgileri toparladık:

  • ·         İlk olarak pişiği engellemek istiyorsak cildi dışkı ve idrar sebebiyle tahriş olmaktan kurtarmamız lazım. Bunun için bebeğinizin kilosuna uygun boyutta bebek bezi seçimi çok önemli.

  • ·         Diğer bir etken ise bebeğimizin altını sık kontrol etmeli ve ortalama günde 6-7 kez altını değiştirmeliyiz. Unutmayın bebeğin altı ne kadar temiz kalırsa o denli pişiği önlemiş oluruz.

  • ·         Aynı şekilde koruyucu çinko oksit içerikli veya bitkisel kaynaklı önleyici kremleri de ihmal etmemeliyiz.

  • ·         Önleyici kremlerin içeriğine iyice dikkat etmeliyiz. İdeal bir pişik önleyici kremde alkol ve paraben içermez. Aynı şekilde bebeğiniz hasas cildi ile de uyumlu olması önemlidir.

  • ·         Pişiğin cinsiyeti yoktur. Kız veya erkek farketmeden tüm bebeklerde görülebilir. Yalnız alt temizleme kısmına gelirsek kızların genital bölge temziliğinde mutlaka arkadan öne temizlemek daha uygun olacaktır.

  • ·         Özellikle yaz aylarında oluşan sıcaklar yüzünden terleme artar. Bu da nemlenmeye böylece mantar enfeksyonlarına açık bir kapı bırakır. Bu dönemlerde korumaya daha da özen göstermeliyiz.

  • ·         Eğer pişikten kaçamazsak tedavi süreci de çok önemli. Bu aşamada pişik önleyici kremler bizim imdadımıza yetişecektir. İlk olarak iyice temizlenen cilde pişik kremi ince bir tabaka şeklinde tatbik edilir. Koruyucu kremlerde olduğu gibi çinko oksitli kremler daha etkin bir sonuç almamızı sağlar.

  • ·         Bebek bezi seçiminiz bu durumda çok önemli. Eğer kalitesiz bir bebek bezine başvurursanız idrar ve dışkı yeterince emilemez bu da istemediğimiz tahrişe sebep olur.

  • ·         Mutlaka bebek bezinizin uygun makamlar tarafından test edip onaylandığına dikkat edin.

  • ·         Bebeğinizin yediği besinler doğal olarak dışkıyı da etkileyeceği için bu konumda beslenmeye çok önem vermeniz gerekmektedir. Anne sütünü bıraktığı süreçte mamalar istenmeyen sonuçlar doğurabileceğini göz ardı etmeyin.

Kaynak: http://www.kadinisterse.net/2016/03/p...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın