Görüş Bildir
Haberler
Pili Çabuk Bitenlerin Gün İçinde Tüketebileceği Enerji Veren 20 Gıda

Pili Çabuk Bitenlerin Gün İçinde Tüketebileceği Enerji Veren 20 Gıda

Bunca işin arasında yorgunluğa yenik düşmemek zor. Önerilen bu gıdalarla gün içinde enerjinizi sağlıklı yollarla yüksek tutup uyanık kalabilirsiniz.

Not: Yorgunluk ve halsizlik bazı sağlık sorunlarının işareti olabilir. Herhangi bir uygulamaya başlamadan önce uzmana danışın.

1. Kinoa

1. Kinoa

Önemli oranda protein içeren ayrıca amino asitler bakımından zengin olan kinoa, gün ortasında tükettiğinizde enerjinizi mükemmel derecede artırabilir. Aynı zamanda folat, magnezyum, fosfor ve manganez bakımından yüksektir ve uzun süre dayanan enerji seviyeleri için besin dolu bir karbonhidrat kaynağıdır.

2. Mercimek

2. Mercimek

Mercimek, yüksek lif içeriği sayesinde kan şekeri seviyenizi dengeler, gün boyu enerji verir.

3. Ton balığı

3. Ton balığı

Protein ve B vitamini yüklü balık türleri tüketmek, size büyük bir enerji kaynağı sağlayabilir.

4. Fasulye

4. Fasulye

Protein, kan şekeri seviyesini sabit tutmaya yardımcı olur. Ayrıca kompleks karbonhidrat beyin ve vücut için enerji sağlar.

5. Kahve

5. Kahve

Zorlu bir günü daha uyanık geçirebilmek için kahve tüketebileceğimizi zaten biliyoruz. Ama bir çalışma, egzersiz öncesi kahve içmenin enerjinizi yüksek seviyelerde tutmada etkili olabileceğini de buldu.

6. Yumurta

6. Yumurta

Yumurta, yüksek kaliteli protein ve kalp sağlığına sahip tekli doymamış ve çoklu doymamış yağ asitleri sağlar, enerjik kalmaya yardımcı olur ve aşırı tüketimi önler.

7. Tam tahıllı mısır gevreği

7. Tam tahıllı mısır gevreği

Yüksek lifli tam tahıllı mısır gevrekleri, gün boyunca daha tutarlı enerji seviyeleri sağlayan kan dolaşımına, glikoz salınımını yavaşlatır.

8. Chia tohumu

8. Chia tohumu

Bu sağlıklı tohumları yoğurdunuza serpin ve gününüze enerji katın. Chia tohumu, düşük oranda karbonhidrat içermesiyle birlikte protein, yağ ve lif oranlarının yüksek olması bakımından vücuda istikrarlı enerji sağlar.

9. Yeşil çay

9. Yeşil çay

Kahve gibi yeşil çay da doğal kafein içerir. Aynı zamanda odaklanmanızı ve tetikte olmanızı sağlayan timin adı verilen bir bileşiği vardır.

10. Yoğurt

10. Yoğurt

Yoğurt tok kalmak ve beyin için temel enerji sağlamada mükemmel bir yüksek kaliteli protein kaynağıdır. Biraz granola, fındık veya meyve ekleyerek keyiflenin.

11. Portakal

11. Portakal

Portakal yüksek seviyede C vitamini içerir ve bu da alımdan iki saat sonraya kadar bile daha uzun enerjik kalmanızı sağlar.

12. Kuru yemiş

12. Kuru yemiş

Kuru yemişler sağlıklı yağlarla doludur ve mükemmel bir protein kaynağıdır. Yapılan bazı çalışmalar kuru yemişlerin beslenme içeriklerinin, enerji seviyelerinin korunmasına yardımcı olabileceğini göstermektedir.

13. Kabak çekirdeği

13. Kabak çekirdeği

Kabak çekirdeği iyi bir protein, sağlıklı yağ ve lif kaynağıdır ve sizin daha uzun süre tok ve enerji dolu hissetmenizi sağlar.

14. Elma

14. Elma

Bol miktarda vitamin ve mineral içeren bir elma, sağlıklı beslenmenin temel göstergesidir. Aynı zamanda hızlıca enerji verebilen basit karbonhidratlardan oluşmaktadır.

15. Muz

15. Muz

Muz, enerjiyi en kolay yoldan sağlayabilen ve en sevilen meyvelerden biridir.

16. Ispanak

16. Ispanak

Ispanak, uyanıklığı artırdığı bilinen bir bileşik olan amino asitler ve tirozin içerir.

17. Yaban mersini

17. Yaban mersini

Bu güçlü meyveleri atıştırmak, öğle yemeğinden sonraki çöküşü yenmenize yardımcı olabilir. Şeker oranı düşük ancak lif oranı yüksek, güçlü bir kombinasyona sahip olan yaban mersinini her gün tüketebilirsiniz.

18. Bitter çikolata

18. Bitter çikolata

Northern Arizona Üniversitesi'nden araştırmacılar, katılımcılara atıştırması için %60 kakao içeren çikolata verdi. Bu deneyin sonucunda bitter çikolata tüketen kişilerde uyanıklık ve dikkatlilikte bir artış buldular. En az %70 kakao içeren çikolatadan küçük bir parça yemeniz yeterli olacaktır.

19. Sığır eti

19. Sığır eti

Bir biftek enerji seviyenizi sürdürmek için yüksek protein ve amino asit içerir ve sizi daha uzun süre tok tutar.

20. Yerba mate

20. Yerba mate

Kahve ve yeşil çay gibi doğal bir kafein kaynağına sahiptir, ancak bol miktarda vitamin ve mineral bulundurur ve enerjinizin uzun süre devam etmesine yardımcı olur.

Bonus: Su

Bonus: Su

Susuzluk yorgunluğa ve aç hissetmeye neden olur. Kendinizi yorgun hissettiğinizde su içmeyi deneyin..

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
12
6
5
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın