Görüş Bildir
Haberler
Patrondan Isparta İtirafı

Patrondan Isparta İtirafı

Onedio Medya
12.02.2014 - 11:16 Son Güncelleme: 12.02.2014 - 17:00

Patrondan Isparta İtirafı

Atlasjet’in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Ersoy, şirket yöneticilerine açtığı dolandırıcılık davasında şok bir iddiada bulundu. Ersoy “Uçaklar, tur operatörlerine pazarlanmasaydı, bu kiralık uçak Isparta seferini yapmayacak, bu elim olay da yaşanmayacaktı” dedi.

ATLASJET’in şirketi zarara uğrattıkları gerekçesiyle yöneticilerine Bakırköy 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açtığı dolandırıcılık davasında 57 kişinin öldüğü Isparta’daki uçak kazası da gündeme geldi. Havayolu şirketinin yönetim kurulu başkanı Ali Murat Ersoy şirket yöneticilerinin, filonun yarısını maliyetin çok altında Suudi Arabistan Havayolları’na kiraladığını, daha sonra filoda olmayan 5 uçağı tur operatörlerine pazarladığını, uçak açığını kabiliyetleri zayıf olan havayollarından kiralayarak kapatmaya çalıştıklarını iddia etti.

TURLARA PAZARLANDI

Duruşma sonrası Hürriyet’e konuşan Ali Murat Ersoy, “Arada bir taşan uçuşlar için uçak kiralamak zorunda kalırsın. Fazla pazarlama yapılmasaydı o an için, dışarıdan uçak kiralamak ihtiyacı doğmayacaktı. Bu uçak da bizim filomuzda uçmayacağı için belki de bu tip bir olay yaşanmayacaktı. Bu tip bir zan altında da kalmayacaktık. Bu dava kendi içimizde olan bir yolsuzluğun davası. Isparta’da düşen uçağın davası değil. Tekrar tekrar gündeme gelmesini istemiyoruz. O uçağın pilotaj hatasından düştüğü mahkeme tutanaklarında yazıyor zaten.”

Savcı: Kasıtlı zararın belgesi yok

CUMHURİYET Savcısı, sanık Ali Batuhan Karataş’ın, Gökhan Sarıgöl ve Erkan Draman’ın şirketi kasten zarara uğrattıklarına, haksız menfaat ettiklerine dair kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından sanıkların beraatlerini talep etti.

Kaynak: http://www.patronlardunyasi.com/haber...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0