Görüş Bildir
Haberler
Rehine Krizi Sonlandı, Saldırgan ve 4 Rehine Öldü

Rehine Krizi Sonlandı, Saldırgan ve 4 Rehine Öldü

adem kara
09.01.2015 - 14:39 Son Güncelleme: 09.01.2015 - 17:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa'nın başkenti Paris'te bir süpermarkette Kouachi kardeşlerin serbest bırakılması için yapılan rehine eylemine düzenlenen operasyonda saldırganın öldürüldüğü açıklandı. Kadın saldırganın olay yerinden kaçtığı da bildiriliyor.

Musevi marketine operasyon anı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Charlie Hebdo zanlılarıyla eş zamanlı yapılan Yahudi marketindeki operasyonda dört kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Hollande, Paris’te Porte de Vincennes’de Yahudilere ait bir markette başlayan rehine krizinde dört kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı.

Öte yandan Hollande, yaptığı açıklamada bir kez daha bu saldırıların İslam’la hiçbir alakası olmadığını vurgularken,“Irkçılık ve Yahudi karşıtlığına karşı en büyük silahımız birlik olmamızdır. Bizler baskılar karşısında boyun eğmeyiz” dedi.

Saldırı Porte de Vincennes banliyösünde Museviler için gıda satan bir markete gerçekleşti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Charlie Hebdo bağlantısı

Charlie Hebdo bağlantısı

Çarşamba günü Charlie Hebdo’ya yapılan saldırı ile dün Montrouge’da bir kadın polisin öldürülmesi olayının arasında bağ olduğu açıklanmıştı.

İHA Paris temsilcisi Tansu Sarıtaylı'nın verdiği bilgiye göre marketteki saldırgan Charlie Hebdo saldırısının zanlılarına yönelik kuşatmanın kaldırılmasını istiyor. Bu bilgi ile birlikte rehine olayının da diğer olaylar ile bağlantısı ortaya çıkmış oldu.

AA'nın verdiği bilgiye göre ise saldırganın, polise ‘’Benim kim olduğumu siz biliyorsunuz’’ dediği belirtilirken, polis 1982 doğumlu bu kişinin kimliğinin Amedy Coulibaly olduğunu belirledi. Bu kişinin suç ortağı olduğu değerlendirilen 1988 doğumlu Hayat Boumeddine isimli kız arkadaşı da yine polis tarafından aranıyor.

Musevi marketine yönelik baskını gerçekleştiren kişinin, dün sabah polis ekibine yönelik saldırıyı düzenleyen şahıs olduğu tahmin ediliyor. Bu saldırıda bir kadın polis ölmüş diğer polis ağır yaralanmıştı.

Operasyon sonrası marketin içinden fotoğraflar

Operasyon sonrası marketin içinden fotoğraflar
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0