Görüş Bildir
Haberler
Paris'in doğusunda Yahudilere ait markete saldırı: En az iki rehine öldü

Paris'in doğusunda Yahudilere ait markete saldırı: En az iki rehine öldü

Berna Babayiğit
09.01.2015 - 16:00 Son Güncelleme: 09.01.2015 - 17:47

Polis süpermarkete saldıranların kimliğini açıkladı

Charlie Hebdo katliamın yapan Said ve Cherif Kourachi kardeşler için Fransa'nın başkenti Paris'in kuzeydoğusunda operasyon devam ederken bir başka saldırı haberi de Vincennes'dan geldi. Fransız haber ajansı AFP, en az iki kişinin yaşamını yitirdiğini iddia etti.

AFP, Paris'in doğusunda Yahudilere ait gıda maddeleri satan bir süpermarkette ateş açıldığı ve rehin alma durumu olduğu haberini son dakika olarak duyurdu. Saldırıda en az bir kişinin yaralandığı ve aralarında kadınlarla çocukların da bulunduğu en az beş rehinenin olduğu açıklandı.

POLİSE 'KİM OLDUĞUMU BİLİYORSUNUZ' DEDİ

Polis, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin kimliklerini Amedy Coulibaly ve Hayat Boumeddiene olarak açıkladı. Market baskınını gerçekleştiren Coulibaly'nin, Boumeddiene'nin ortağı olduğu ve ikilinin polis memurlarına yönelik dünkü saldırıyı gerçekleştirdiği açıklandı. Saldırganın polise 'Benim kim olduğumu biliyorsunuz' dediği öne sürüldü.

Boumeddiene'in 1988, Coulibaly ise 1982 doğumlu olduğu belirtildi. Coulibaly'nin hırsızlık ve uyuşturucu bağlantılı suçlardan sabıkalı olduğu, ayrıca Charlie Hebdo katliamını gerçekleştiren saldırganlardan Cherif Kouchai ile birlikte aynı soruşturmaya konu olduğu öğrenildi.

NETANYAHU: TERÖRLE MÜCADELENİN İLK KURALI KORKUYU REDDETMEKTİR

Dün güneybatı Paris'te gerçekleşen ve bir kadın polis memurunun ölümüyle sonuçlanan saldırının, Charlie Hebdo katliamıyla da bağlantılı olduğu ortaya çıkmıştı.

Baskının ardından Twitter'dan bir mesaj paylaşan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, 'Mesajım, Paris'te, Kudüs'te, herhangibir yerde: Terörle mücadele etmenin ilk kuralı korkmayı reddetmektir' diye yazdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Charlie Hebdo saldırganları ile polis arasında rehine pazarlığı başladı

Charlie Hebdo saldırganları ile polis arasında rehine pazarlığı başladı
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0