Görüş Bildir
Haberler
Paris Cinayetleriyle İlgili 4 MİT'çiye Tutuklama İstemi

Paris Cinayetleriyle İlgili 4 MİT'çiye Tutuklama İstemi

Fatih UZUN
19.07.2014 - 20:01

Fransa'nın başkenti Paris'te geçtiğimiz yıl öldürülen 3 PKK'lı kadının aileleri, suikast talimatını verdiği öne sürülen 4 MİT elamanı için tutuklama talebinde bulundu.

Fransa'nın başkenti Paris'te geçtiğimiz yıl öldürülen 3 PKK'lı kadının aileleri, suikast talimatını verdiği iddiasında bulundukları 4 MİT elamanı için tutuklama talebinde bulundu.

AİLELERDEN TUTUKLAMA EMRİ TALEBİ

Fransız haber ajansı Afp'nin haberine göre 9 Ocak 2013'te Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in aileleri, soruşturmayı yürüten Yargıç Jeanne Duye'ye başvurarak, dört MİT elamanı için uluslararası tutuklama emri çıkarılmasını istedi.

Haberde, tutuklanması istenen isimlerin geçtiğimiz Ocak ayında yayınlanan 'gizli' ibareli belgede isimleri bulunan MİT yetkilileri O.Y., U.K.A., S.A. ve H.Ö. olduğu kaydedildi.

SES KAYDI İNTERNETTE PAYLAŞILMIŞTI

Belgenin ortaya çıkmasından hemen önce, Güney’e ait bir ses kaydı da internet ortamında paylaşılmıştı. 12 Ocak’ta yayınlanan kayıtta, iddiaya göre MİT üyeleri oldukları ifade edilen iki kişi, Güney ile bir görüşme esnasında kendisinden cinayet planlarını dinliyordu.

AİLENİN AVUKATI: BÖYLE BİR ŞANSIMIZ VAR

Ailenin avukatı Antoine Comte de siyasi cinayetlerde her zaman emri veren bir devletin olabileceğini ama ortada bir kanıt olmayacağını vurgulayarak, 'Oysa şimdi burada böyle bir şansımız var.' dedi. Compte, soruşturmada sonuna kadar giderek emri veren sıralı amirleri ortaya çıkarmak gerektiğini belirtti.

Haberler

Kaynak: http://www.haberler.com/paris-cinayet...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0