Görüş Bildir
Haberler
Paralel Devlet İddiaları Gerçekçi Değil, Kanıt Lazım

Paralel Devlet İddiaları Gerçekçi Değil, Kanıt Lazım

Onedio Medya
26.01.2014 - 11:08 Son Güncelleme: 26.01.2014 - 11:28

Paralel Devlet İddiaları Gerçekçi Değil, Kanıt Lazım

HIZIR İLYAS YILDIRIM - HABERLER Politika RIZE

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yolsuzluk operasyonu sonrası gündeme gelen paralel devlet iddiasını çok gerçekçi bulmadığını belirtti. Devlet şeması içinde bazı kişilerin paralel uygulamalara girdiklerini söyleyenlerin olduğunu ifade eden Yazıcı, bu iddiaların somut şekilde ispat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yolsuzluk operasyonu sonrası ortaya atılan paralel devlet iddialarını gerçekçi bulmadığını belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Paralel uygulamalara gidildiği iddiaları var. Bunların kanıt ve belgelerle ortaya çıkması lazım.” dedi. Rize’deki AK Parti binasında gazetecilerle bir araya gelen Bakan Yazıcı, yasama, yürütme ve yargı erkleri arasında bir çatışma yaşandığı iddiasını abartılı bulduğunu söyledi. Paralel devlet tartışmasıyla ilgili bir soru üzerine “Türkiye’de bizim 4 tane kırmızı çizgimiz var. Tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet diyoruz. Bu topraklarda tek devletin yanında hiçbir zaman paralel diye bir yapı söz konusu değildir.” ifadesini kullandı. Bununla birlikte devletin yönetim şeması içerisinde bazı kişilerin paralel uygulamalar içine girdiğini söyleyenlerin olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Bunların da paralel devlet şeklinde değerlendirilmesinin çok gerçekçi olmadığını düşünüyorum. Böyle bir şey olamaz çünkü tek devlet var. Paralel uygulamalara gidildiği iddiaları var. Bunların kanıt ve belgelerle ortaya çıkması lazım. Öyle bir saptama olursa onu da hep birlikte göreceğiz.” Yazıcı, MİT’e ait TIR’larla ilgili soruya ise “İstihbarat teşkilatımıza ait o araçlarla ilgili usulüne uygun bilgilendirme yapılmışsa, müdahale hukuk dışıdır. Sözünü ettiğimiz somut olayda bu enformasyon olmuş mu bilmiyorum.” cevabını verdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı bir gazetecinin MİT’e ait TIR’larda taşınan materyaller ve savcının tutumu konusundaki sorusuna ise, “İstihbarat görevi yapan kişiler ihtiyaç duyduğu materyalleri, hava, kara, demiryolu araçlarıyla taşıyabilir, taşıtabilir. İstihbarat teşkilatımıza ait o araçlarla ilgili usulüne uygun olarak bilgilendirme yapılmışsa, müdahale hukuk dışıdır. Sözünü ettiğimiz somut olayda bu enformasyon olmuş mu bilmiyorum.” dedi. Yazıcı, HSYK’da yapılmak istenen değişikliklerin ise erkler arasındaki ayrılığa fren koyma olmadığını anlattı. Yazıcı, “Kurumun daha demokratik uygulaması açısından siz yanlış uygulamalara giderseniz hesap vermek durumunda olan siyasi kadrolar gerekli yetkilerini kullanmak suretiyle önlemleri alır. Bu daha büyük hastalıklara yol açacak sorunları önleyici anlamda biraz da koruyucu hekimlik gibidir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/_paralel-devl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0