Görüş Bildir
Haberler
Paralarını Alamayan İşçiler Fabrikayı Bastı

Paralarını Alamayan İşçiler Fabrikayı Bastı

Caner
10.05.2014 - 22:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

Paralarını Alamayan İşçiler Fabrikayı Bastı

Fabrika girişinde masa, sandalye ve tekstil malzemeleri yakan ve barikat kuran işçilerin bekleyişi sürüyor.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir dokuma fabrikasından çıkarılan ve tazminat ile ücretlerini alamadıklarını söyleyen işçiler, fabrikayı bastı. Sadece bekçisi bulunan fabrikaya giren işçiler tekstil ürünleri, masa ve sandalye gibi büro malzemelerini ateşe verdi. Fabrika girişine 'İşçiler kardeş, patron kalleş', 'Biz hakkımızı istiyoruz', 'Dilenci değiliz paralarımızı istiyoruz' yazılı dövizler asıldı.

Dokuma tezgahlarını fabrika girişine barikat olarak çıkaran işçiler, 1200 işçinin 20 milyon lira tutan ücretlerinin ödenmesini talep etti. Bugüne kadar başvurdukları yasal süreç ve görüşmelerden bir sonuç çıkmadığını belirten işçiler, paralarının fabrikaya getirilmesini bekleyeceklerini söyledi. Bina içerisinde amonyak kazanlarının bulunduğunu ve gerekirse patlatacaklarını savunan işçiler, jandarmanın firma yetkilileriyle telefonda görüştürmesine rağmen ikna edilmedi.

DIŞARIDAN KİMSEYİ ALMADILAR

Bu arada işçi olmadığı halde fabrika bahçesine girip eyleme katılmaya çalışan kişilere işçiler izin vermedi. Dışarıda itfaiye ve sağlık ekipleri hazır bulunurken, jandarma olası bir müdahale için hazır bekletiliyor.

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/antalyada-paral...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0