Görüş Bildir
Haberler
Papa Francesco'dan Faturasını Ödeyemeyenlere Yardım

Papa Francesco'dan Faturasını Ödeyemeyenlere Yardım

İçeriğin Devamı Aşağıda

Papa Francesco, 'yoksullar için var olan yoksul bir kilise' düşüncesine dayanarak yeni bir adım attı. Papa faturalarını ödeyemeyen ailelere 200 bin euro yardımda bulundu.

Papa Francesco, yardıma muhtaç olanlara Papalık bütçesini açmaya devam ediyor. 'Yoksullar için yoksul bir kilise' düşüncesini savunan Francesco, kapitalizmin yol açtığı sosyal adaletsizliğe olan eleştirileri ve mütevazilik görüşüyle Kilise'ye yeni bir soluk kazandırmıştı.

Papa, Vatikan ile İtalya devletleri arasındaki sınırda yer alan, ancak Vatikan topraklarına dahil olan Aziz Petrus Meydanı'ndaki tarihi kolonların yakınındaki halka açık tuvaletlerin yanına, duş kabinleri kurulması talimatını verdi.

Papa'nın hayır işlerinden sorumlu olarak tayin ettiği Başpiskopos Konrad Krajewski'nin, evsizlerle yaptığı sohbetin ardından duş kabini kararı alındığı bildirildi. Kabinler Pazartesi gününden itibaren yerleştirilmeye başlanacak.

La Stampa gazetesi, bir süre önce bir evsizi, doğum gününü kutlamak üzere restorana davet eden Polonyalı din adamının, “Ama ben pisim, kokuyorum. Roma'da yiyecek bulmak değil, yıkanacak yer bulmak zor' yanıtından çok etkilendiği ve bunu da Papa'ya aktardığını yazdı.

Papa'nın ayrıca, ülkedeki tüm kiliselere aynı uygulamayı hayata geçirmelerini tavsiye ettiği belirtildi.

Papa son olarak, faturalarını ödeyemeyenler için bütçesini açtı. Fatura madurlarına 200 bin euroluk bütçe ayrıldı.

Papa ayrıca, ülkelerindeki zor şartlardan kaçarak, İtalya'ya sığınan, ancak başta oturum izni olmak üzere resmi işlemlerini parasızlıktan tamamlayamayan göçmenlere de 50 bin Euro bağışladı. Söz konusu yardımlar, başkanlığını Başpiskopos Krajewski'nin yürüttüğü Papalık Hayır İşleri Birimi'nce dağıtılacak.

Papa, merkezi Roma'da bulunan BM Gıda ve Tarım Örgütü'nde (FAO) 19-21 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 2. Uluslararası Beslenme Konferansı'nda da dünyadaki açlığa dikkat çekmek için bir konuşma yapacak.

  • DHA
Kaynak: http://www.ensonhaber.com/papa-france...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0