Görüş Bildir
Haberler
Özgecan Aslan'ın Katilinin Öldürülmesinde 6 Tutuklama... Peki F Tipine Silah Nasıl Girdi?

etiket Özgecan Aslan'ın Katilinin Öldürülmesinde 6 Tutuklama... Peki F Tipine Silah Nasıl Girdi?

Onedio Medya
14.04.2016 - 09:35

Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Suphi Altındöken'i öldüren Gültekin Alan ile kendisine yardımla suçlanan 5 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında kamuoyunda 'altın tabancalı baba' olarak bilinen Ahmet Tekin Baykal da var. Gültekin Alan’ın cinayette kullandığı silahı, protez bacağı olan bir hükümlü eşinin X-ray’den geçirdiği belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken'in öldürülmesi, babası Necmettin Altundöken'in de yaralanması olayı ile ilgili olarak, katil zanlısı Gültekin Alan’ın olayda kullandığı silahı, infaz koruma memuru Hacı Ahmet Ö.’nün yardımıyla, kendisiyle aynı odada kalan hükümlü Hüsamettin B.’nin eşi olan Gamze B. aracılığıyla temin ettiği ortaya çıkmıştı.

Cinayeti işlediği iddia edilen Gültekin Alan ile ona yardım ettiği belirlenen ve kamuoyunda 'Altın tabancalı baba' olarak bilinen suç örgütü lideri Ahmet Tekin Baykal, Hüsamettin B., tutuklu Ferhat Y., İnfaz ve Koruma Memuru Hacı Ahmet Ö. ile silah temin ettiği belirlenen Hüsamettin B.’nin eşi Gamze B.’nin ifadeleri alındı.

İfadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 6 zanlı tutuklandı.

Basında 'organize işler' iddiası

İçeriğin Devamı Aşağıda

Silah sokan kadına: Ne yaptın sen?

Silah sokan kadına: Ne yaptın sen?

Cezaevine silah sokan kişi olduğu belirtilen Gamze B.’nin yakınları 'Ne yaptın sen?'diyerek tepki gösterdi.

Kadın, protez bacaklı olması nedeniyle X-ray’den geçerken şüphe yaratmamış

Kadın, protez bacaklı olması nedeniyle X-ray’den geçerken şüphe yaratmamış

Gültekin Alan’ın cinayette kullandığı 6.35 milimetre çapındaki silahın cezaevine nasıl sokulduğu da ortaya çıktı. 

Milliyet'ten Türker Karapınar'ın haberine göre cinayetten kısa süre önce bir hükümlüyü eşi Gamze B. ziyarete geldi. Daha önce de defalarca ziyarete gelen kadın, protez bacaklı olması nedeniyle X-ray’den geçerken şüphe yaratmadı. Kadın böylece iç çamaşırına sakladığı tabancayı cezaevi içine kadar getirdi. Silahı, aynı cezaevinde hükümlü olan kocasına ulaştıran kadın ziyaretin ardından cezaevinden ayrıldı.

'Kamu vicdanının sesi oldum, geç gelen adalet tecelli etmiştir'

'Kamu vicdanının sesi oldum, geç gelen adalet tecelli etmiştir'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Altındöken’in katil zanlısı Gültekin Alan, cinayeti tek başına işlediğini ve kimseden yardım almadığını söyledi. Silahı konusunda susma hakkını kullanan Gültekin Alan ifadesinde, 'Devletin askerini, polisini, jandarmasını,savcısını zor durumda bırakmak için yapmadım. Olayı tek başıma yaptım. Tasarlayarak yapmadım, kimseden yardım almadım. Silah konusunda susma hakkımı kullanıyorum. Özgecan Aslan’ın ailesinin durumunu gördükten sonra etkilendim. 2 çocuk babasıyım. Tüm bunlar beni etkiledi. Kamu vicdanının sesi oldum. Geç gelen adalet tecelli etmiştir' diye konuştu.

Suphi Altındöken gömülemedi

Suphi Altındöken gömülemedi

Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi ise defin işlemi yapılamadığı için Adana Devlet Hastanesi morgunda bekletiliyor. 

Altındöken'in cenazesi, önceki gece Mersin'in Tarsus ilçesine götürülmüş, gece defin yasağı olduğu ve hastane morgunda yer bulunmadığı gerekçesiyle Adana Devlet Hastanesi morguna getirilmişti. Cenazenin, Mersin'in Tarsus ilçesine 15 kilometre mesafedeki Kocaköy Mahallesi'nde defnedilmek istenmesine mahalle muhtarı Rifat Öcalan ve burada yaşayanlar karşı çıkmıştı. 

Milliyet ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
238
14
9
4
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Merve Yıldırım

temennim aynı işlemi, kurnazlığı imralıdaki oç içinde yapmaları...

Merve Yazıcıoğlu

ya iyi de öldürüp kurtardınız adamı be ! sakat bırakacaktın onu. Cinsel organına ateş edecektin. Her gün bir yeni işkence uygulayacaktın.

Sek...

Yine diyorum şu olayda ki hassasiyeti keşke diğer olaylarda da gösterseniz, tecavüzcü kurumların önüne yatacağınıza soruşturabilseniz...