Görüş Bildir
Haberler
Oyuncakların Göründüğü Kadar Masum Olmadığını Gösterecek 20 Korku Filmi

Oyuncakların Göründüğü Kadar Masum Olmadığını Gösterecek 20 Korku Filmi

Çocukluğumuzun vazgeçilmezi olan oyuncakların hiç şeytani ve psikopat yönlerine tanık oldunuz mu? İşte çok sevdiğiniz bir oyuncaktan bile korkmanıza sebep olacak filmler...

Not: Filmlere ait tanıtım yazıları ve bilgiler IMDb, sinemalar.com ve beyazperde'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Child's Play (1988)

1. Child's Play (1988)

IMDb: 6,6

Child’s Play serisinin ilk filmi, serinin başlangıç ve en korkunç filmi olarak karşımıza çıkıyor. Tom Holland’ın yönettiği korku filmlerinin önemli örneklerinden biri olan Child’s Play , meşhur korku karakteri Chucky’nin cinayetlerini konu alıyor. Chicago’nun güney taraflarında Charles Lee Ray adlı bir seri katil , Mike Norris isimli bir dedektif tarafından vurulur. Gizlice bir oyuncak dükkanına girmeyi başaran Charles , ruhunu dükkandaki meşhur oyuncak “a good guy”lardan birine aktarır. Chucky artık en kısa zamanda ruhunu tekrar aktarabileceği canlı bir kurban bulmalıdır... Karen Barclay , 6. yaşını kutlayacak olan oğlu Andy’e çok istediği “good guy” oyuncaklarından alamadığı için üzgündür. Karen ve en yakın arkadaşı Maggie en sonunda aradıkları oyuncağı bir dükkanda bulurlar. O gece Maggie’nin Andy’e bakıcılık yapması gerekmektedir. Ama Andy ve Maggy evde yalnız değillerdir. Chucky , kendini ilk kez o gece belli eder ve korkunç olaylar başlar...

2. Ghostland (2018)

2. Ghostland (2018)

IMDb: 6,4

Ailesinden miras kalan eve iki kızıyla birlikte yerleşen anne, daha ilk gece yeni evlerinde öldürücü davetsiz misafirlerle karşı karşıya kalır ve kızlarının hayatı için savaşır. On altı yıl sonra, kızlar evde yeniden birleştiklerinde işler tekrar ters gitmeye başlar.

3. Tales from the Hood (1995)

3. Tales from the Hood (1995)

IMDb: 6,3

Bir cenaze müdürü, iş yerinde tuzağa düşürdüğü üç uyuşturucu satıcısına Afro-Amerikan odaklı dört garip korku hikayesi anlatır. Hikayeler oldukça ürkütücüdür.

4. Dead Silence (2007)

4. Dead Silence (2007)

IMDb: 6,2

Testere’nin yaratıcılarından bir başka film. Mary Shaw’ın faili meçhul bir cinayete kurban gitmesinin ardından Ravens Fair’in bu küçük kasabası korkunç, bilinmeyen birtakım ölümlerle sarsılmaya başlar. Sonra, Mary Shaw’ın korkunç efsanesinin ardındaki gerçekleri ve neden onu gördüğünde asla çığlık atmamak gerektiğini çözmek üzere bu olayda vahşice katledilen bir kadının kocası kasabaya gelir.

5. Krampus (2015)

5. Krampus (2015)

IMdb: 6,1

Yılbaşını bir kabusa çeviren Krampus filmi, küçük bir kasabada yaşayan Max ve ailesinin sakin bir yılbaşı geçireceklerini sanırken insan yiyen oyuncak ayılarla, kötü kalpli kurmalı oyuncaklarla ve eski tarihlerden beri dünya üzerindeki hükmünü sürdüren kana susamış bir şeytanla savaşmak zorunda kalışlarının hikayesini işliyor... Korku-komedi türündeki film yılbaşı huzurunu bir hayatta kalma mücadelesine çeviriyor. Yönetmenliğini Michael Dougherty'nin üstlendiği korku-komedi filmi Krampus'un başrollerini Adam Scott, Toni Collette ve David Koechner üstleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Boy (2016)

6. The Boy (2016)

IMDb: 6,0

Amerikalı bir dadı, İngiliz bir ailenin çocuğuna bakmak için ailenin evine gelir. Fakat, bu bebeğin oyuncak bir bebek olduğunu fark eder. Ailenin katı kurallarını uygulamak zorunda kalan dadı, bir süre sonra bebeğin gerçek bir bebek olduğuna inanmaya başlar.

7. Puppet Master (1989)

7. Puppet Master (1989)

IMDb: 5,7

Bir kutu küçük oyuncak, bir suç çetesi haline gelecek ve terör estirmeye başlayacaktır. Bu oyuncaklar gerçekten çocuklar için değildir.

Kukla ustası Andre Toulon cansız objeleri canlandıran eski Mısır formülünü bulur fakat Naziler bu formülü isterler. Andre sırrını korumak için kendini öldürür. Yıllar geçer ve 4 medyum aynı sırrı öğrenebilmek için tekrar harekete  geçer.

8. Annabella (2014)

8. Annabella (2014)

IMDb: 5,4

Bir çift, evlerinin şeytani güçler tarafından işgal edilmesinden kısa bir süre sonra, vintage bir bebekle bağlantısı olan bir dizi korkunç doğaüstü olay yaşamaya başlar. Film, 2017 ve 2019'da vizyona giren Annabella serisinin ilk filmidir.

9. Demonic Toys (1992)

9. Demonic Toys (1992)

IMDb: 5,2

Hamile bir kadın polis memuru ve masum bir servis elemanı perili oyuncakların bulunduğu bir depoda sıkışıp kalırlar. Onlar için gece beklenenden daha uzun sürecektir.

10. Bethany (2017)

10. Bethany (2017)

IMDb: 5,0

Claire ve kocası,  Claire'nin annesini travmatik anılarından kurtarmak için Claire'in çocukluk evine geri dönerler. Buraya döndüklerinde Claire, kocası ve annesinin hayatı tamamen değişecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Poltergeist (2015)

11. Poltergeist (2015)

IMDb: 4,9

1980'li yılların unutulmaz korku filmi serisi Poltergeist'in 2015 yeniden yapımı, klasik hikayeyi yapımcı Sam Raimi'nin yeni bir yorumuyla izleyicilere sunuyor. Kötü ruhların işgal ettiği bir evde mahsur kalan ve küçük kızları bu ruhlar tarafından esir alınan aile üyeleri, kızlarını kurtarabilmek için bir araya gelip mücadele etmek zorunda kalacaktır.

12. Doll Cemetery (2019)

12. Doll Cemetery (2019)

IMDb: 4,8

Ünlü bir romancı olan Brendan Cobbs, bir sonraki romanına ilham kaynağı bulmak için İngiltere'nin kırsalındaki uzak bir kulübeye gider. Bir sonraki hikayeyi hayata geçirebilecek Alfred adında bir oyuncak bebek kurgular. Ancak Brendan'ın kendisini öldürmek niyetinde olduğunu fark eden Alfred romancıya türlü acılar çektirecektir.

13. Heidi (2014)

13. Heidi (2014)

IMDb: 4,6

İki lise arkadaşı bir evin tavan arasında gizemli bir oyuncak bebek bulurlar. Oyuncak bebek Heidi ile tanıştıktan sonra hayatlarında birtakım rahatsız edici ve açıklanamayan olaylar meydana gelmeye başlar.

14. Amityville: Dollhouse (1996)

14. Amityville: Dollhouse (1996)

IMDb: 4,2

Gizemli bir şekilde lanetini koruyan bir bebek evi, küçük bir kıza verilir.İlerleyen günlerde, açıklanamayan olaylar başlar.Aile, yaşamlarını işgal eden bu şeytani ruhla savaşmak için bir arada olmalıdır.

15. Clown Doll (2019)

15. Clown Doll (2019)

IMDb: 4,1

Lane, oyuncak bir bebek satın alır. Bu bebek hayatına girdikten sonra yakın arkadaşları ve ailesi kaybolmaya başlar. Lane, kötüleşen hayatını yeniden düzene koyabilecek midir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Dolls (2019)

16. Dolls (2019)

IMDb: 3,6

Bir çocuk kitabı yazarı ve onun asi genç kızı miras aldıkları bir eve taşınır ve tavan arasında gizemli bebekler bulurlar. Baba ve kızı pek yakında bebeklerin uğursuz ve ölümcül bir geçmişe sahip olduğunu öğreneceklerdir.

17. Charlotte (2017)

17. Charlotte (2017)

IMDb: 3,3

Genç bir kadın, bir ailenin çocuğuna bakıcılık yapmaya başlar. Fakat ,çocuğun oyuncaklarından biri genç kadını televizyonda ürkütücü birkaç hikayeyi izlemeye zorlar. Kadın için yeni işi tahmin ettiği kadar kolay olmayacaktır.

18. Robert Reborn (2019)

18. Robert Reborn (2019)

IMDb: 3,1

1951'de SSCB'de, korkunç katil bebek Robert, Stalin'in uçaklarıyla savaşmaya başlar. Yönetmenliğini Andrew Jones'in yaptığı filmin başrollerinde ise David Lenik, Dennis Farrin ve Lee Bane yer alır.

19. The Devil's Conjuction (2019)

19. The Devil's Conjuction (2019)

IMDb: 3,1

Bir televizyon stüdyosu, 1960'lardaki sihirbazlık temalı bir çocuk şovuyla yeniden yayına girer. Bu şov için stüdyoda yer alacak seyircilere ihtiyaç vardır. Fakat, bu seyircilerin canlı ya da ölü olmasının herhangi bir önemi yoktur.

20. Doll House (2020)

20. Doll House (2020)

IMDb: 2,1

11 yaşındaki bir kız çocuğu, oyuncak bebeklerini ve oyuncak bebeklerinin evini alarak bir bakımevine gelir.  Kısa bir süre sonra garip şeyler yaşanmaya başlar. Bu kızın gelişiyle aslında herkes tehlikededir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bizim listemiz bu şekilde. Peki siz bu filmlerden hangisini izlediniz ya da favoriniz hangisi? Yorumlarda buluşalım.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
22
13
9
8
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adige Shapsug

Annabella'nın son filmini izleyip sinemada baygınlık geçirenler varmış çok ilginç :D

Orkun Etik

Amityville: Dollhouse yıllardır şu filmi arıyorum çocukken izlemiştim hala aklımdaydı teşekkür ederim.

orhan boy

Ulan pupafobim var. Yapmayın şöyle paylaşımlar. Elim ayağım kesildi korkudan valla...