Görüş Bildir
Haberler
Otomobilde Çifte İnfaz

Otomobilde Çifte İnfaz

ATKN
24.01.2015 - 18:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya'da 2007 yılında Aziz Pavlus Kilisesi Rahibi Ramazan Arkan'a suikast hazırlığı yaparken tutuklanan 31 yaşındaki Murat Tabuk ve arkadaşı 22 yaşındaki Murat Yavuz, Alanya'da bir otomobilde başlarından vurulmuş halde ölü bulundu.

Alanya'dan saat 20.00 sıralarında Gedevet Yaylası'na giden yolun Kızılalan mevkiinde çalışır vaziyette duran 33 L 4852 plakalı aracın yanına gidenler, otomobil içerisinde iki kişinin kanlar içinde olduğunu gördü. Olay yerine gelen jandarma ekipleri 2 kişinin otomobilde başlarına tabancayla birer el ateş edildiğini belirledi. Sürücü koltuğundaki cesedin bir barda güvenlik görevlisi olarak çalışan Murat Yavuz, yolcu koltuğundaki cesedin ise işsiz Murat Tabuk'a ait olduğu anlaşıldı. Otomobilde ve çevrede yapılan incelemelerde olayın otomobilin seyrederken gerçekleştiği belirlendi. Otomobil içerisinde 2 boş kovan bulunurken dışarıda ise bir tabanca mermisi bulundu. Murat Tabuk ve Murat Yavuz'un cesetleri Alanya Belediye Mezarlığı morguna götürülürken, otomobil incelenmek üzere emniyete ait otoparka çekildi.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili azmettirici olduğu şüphesiyle N.K. adlı bir kişi gözaltına alındı.

Alanya'da dün saat 20.00 sıralarında Gedevet Yaylası'na giden yolun Kızılalan mevkiinde çalışır durumda duran 33 L 4852 plakalı otomobilin yanına gidenler, aracın içerisinde 2 kişinin kanlar içinde olduğunu gördü. Olay yerine gelen jandarma ekipleri 2 kişinin otomobilde başlarına tabancayla birer el ateş edildiğini belirledi. Sürücü koltuğundaki cesedin Murat Yavuz, yolcu koltuğundaki cesedin ise Murat Tabuk'a ait olduğu anlaşılırken, her ikisinin de farklı eğlence mekanlarında güvenlik görevlisi olarak çalıştığı tespit edildi.

İKİ OTOMOBİL İNCELENİYOR

Otomobilde ve çevrede yapılan incelemelerde olayın otomobil seyir halindeyken gerçekleştiği belirlendi. Otomobil içerisinde 2 boş kovan bulunurken dışarıda ise bir tabanca mermisi bulundu. Murat Tabuk ve Murat Yavuz'un cesetleri Alanya Belediye Mezarlığı morguna, oradan da otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, otomobil incelenmek üzere emniyete ait otoparka çekildi. Olayın olduğu yerde görülen bir başka araç da ekiplerce incelenirken, birden çok kişi şüpheli sıfatıyla takibe alındı.

CİNAYETİN SEBEBİ KAVGA OLABİLİR

Çifte cinayetle ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, geçen yıl Ağustos ayında tatil için geldikleri Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'ndeki Euro 5 Sitesi'nde daire kiralayan Peter Horvath (65) ve eşi Kerstin Horvath (50) cinayetini çözen 12 kişilik özel ekip, çifte cinayet olayıyla ilgili de görevlendirildi.

Murat Tabuk ve Murat Yavuz'un olaydan önce başka bir kişiyle bir restoranda yemek yediği belirlenirken, restoran ve çevresindeki güvenlik kameraları incelemeye alındı. Görgü tanıklarının da ifadelerine başvurulurken, Murat Tabuk ve Murat Yavuz'un bir süre önce karıştıkları kavga nedeniyle öldürülmüş olabileceği tahmin ediliyor. Tabuk ve Yavuz'un başlarının üst kısmından ateş edilmesi sonucu öldürülmesi, çifte cinayetin otomobilde bulunan başka kişi ya da kişiler tarafından işlenmiş olabileceği ihtimalini güçlendirdi.

1 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Yapılan inceleme sonucunda olayla ilgili N.K. adlı bir şüpheli gözaltına alındı. Daha önce silahla adam yaralama ve azmettirme gibi çeşitli suçlardan sabıkası olduğu belirtilen N.K.'nin sorgusu sürüyor. 2011 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu belden aşağısı felç olan N.K.'nın tekerlekli sandalyeyle Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildiği kaydedildi. N.K.'nın 2013 yılında başka bir olayda azmettirici olarak tutuklandığı ve bir süre cezaevinde kaldığı bildirildi.

SUİKAST HAZIRLIĞI YAPARKEN YAKALANDI

Ölenlerden Murat Tabuk'un 30 Aralık 2007'de Antalya Kaleiçi'ndeki Aziz Pavlus Kilisesi Rahibi Ramazan Arkan'a suikast hazırlığı yaptığı sırada Terörle Mücadele ekiplerinin baskınında yakalanmıştı. Yakalandığı evde Aziz Pavlus Kilisesi'nin krokileri ele geçirilen ve ifadesinde Rahip Ramazan Arkan'ı öldürmeyi planladığını itiraf eden asker firarisi ve çok sayıda sabıkalı Murat Tabuk, tutuklu kaldığı Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi'nden bir süre sonra tahliye edilmişti.

'ARKADAŞIM POLİSE İHBAR ETTİ' İDDİASI

O dönem 'Kurtlar Vadisi'nden etkilendi' şeklinde haberlere konu olan Murat Tabuk'un 2010 yılında yaptığı açıklamada, şunları söylemişti:

'Ben milliyetçi bir insanım. O günlerde misyonerlik faaliyetlerini işitiyordum. Misyonerlere yönelik bir tepki oluştu. O sırada ben Alanya'da yüz kızartıcı olmayan birkaç suç işlemiş ve kaçak duruma düşmüştüm. Antalya'ya arkadaşlarımın yanına gittim. Kaleiçi'nde gezerken İncil Kilisesi'ni gördüm. İnternetten bu kilisenin numarasını buldum. Sonra Kilise Rahibi Ramazan Arkan'ı aradım, faaliyetlerini sordum. Ayin yaptıklarını ve benim de ayine gelebileceğimi söyledi. Benim düşüncem, aralarına sızıp, onları yok etmekti. Ancak daha sonra araştırdım ve Arkan'ın misyonerlik faaliyetlerinin olmadığını öğrenip, suikast düşüncemden vazgeçtim. Suikasttan vazgeçmiş olmama rağmen daha önce bu düşüncemi paylaştığım bir arkadaşım polisi arayarak beni ihbar etti. Bu yüzden yakalandım.'

Teoman Eriş, DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0