Görüş Bildir
Haberler
Onlar Bile Yalan Söylediler! Harry Potter Karakterlerinin Söylemiş Olduğu En Büyük Yalanlar

Onlar Bile Yalan Söylediler! Harry Potter Karakterlerinin Söylemiş Olduğu En Büyük Yalanlar

little witch
11.02.2018 - 21:25

Uydurma belgeler, yalanlar, uydurmalar ve kurgular... ama büyücülük dünyasında, yalan her zaman gözüktüğü gibi değildir.

'Doğruluk,' dedi Dumbledore, Harry Potter ve Felsefe Taşı'nda. 'Güzel ve kötü bir şey ve bu nedenle çok dikkat edilmelidir.' Bu bilgeliğin parçası, bütün seride tek bir temayı vurgular-sahtekarlığın sonuçları ve ahlakı. Bir yalan iyi insanları kötülüklerden korursa, haklı olabilir mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Harry Potter

Harry Potter

'Yalan-Söyleyen-Çocuk' Gelecek Postası'nın Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı kitabında kullandığı bir başlık. Az çok Harry üzerinde geçici bir suikast adımıydı, ancak Harry dürüstlüğü fırsat belledi ve bunu kullandı. Kim onu suçlayabilirdi ki? Bazı insanlara söylemeyeceği pek çok şey biliyordu; ayrıca bu insanların çoğu onu kilitli kalmasını ve ölmesini yeğliyordu. 

Ama o, Ron ve Hermione'ye Voldemort'un önünü kapatmak için Zihinbend çalıştığı hakkında yalan söyledi... böyle bir durum değildi tabi. En iyi iki arkadaşının yüzüne yalan söylemek kolay değildi, onlar gerçeği öğrenene kadar bunu devam ettirdi, ve bunların sebebi de kendini koruma mekanizmasından dolayı oluşmuştu. 

(İronik olarak, yalan söylediği için cezalandırılan Harry, Dolores Umbridge'in eline kara bir büyü ile yara yaptığı zaman, aslında gerçekten doğruyu söylüyordu. Sad Kanunu.)

Hermione Granger

Hermione Granger

Şimdiye kadar söylenmiş olan bütün yalanlardan bu en iğrenci olmayabilir. Ama konu Hermione Granger'a gelince, bir türlü beceremediği Melez Prens'te Borgin ve Burkes dükkanında yaptığı tanıklık denemelerini unutmamak gerekir. Ron'un şaşkınlıkla asasını düşürmesine sebep olmuş, ve bunu yaparak Harry ve Ron'u cezalandırılmaktan kurtarmış, üçünün arasında bağın kurulmasına sebep olmuş, söylenmemiş bir anlaşma ile ne olursa olsun birbirlerini kollamalarına dair söz vermişlerdi. Bu yüzden seni affediyoruz Hermione Granger.

Narcissa Malfoy

Narcissa Malfoy

Okuduğumuz zaman nefesimizi tutmamıza sebep olan muazzam bir yalandı. Narcissa Malfoy, yedi kitaptan en iyi bölümünü rahatsız olmadan kabul etmiş , Hogwarts Savaşı'nda Voldemort'a ihanet ederek, Harry hakkında yalan söylemişti. Karanlık Lord'u aldattı, Harry'i kurtardı ve bu olayla kendi hayatını tehlikeye attı. Suları bulandırmasının tek sebebi oğlu Draco'yu kurtarmaktı. Narcissa'nın ahlaki belirsizliği, kitaplardaki ilginç karakterlerin yaptıklarına dair bir örnektir; iyi veya kötü bir amaç olsun herkes yalan potansiyeline sahiptir.

Severus Snape

Severus Snape

Severus Snape, muhtelemen Harry'ye Nagini'nin verdiği ölümüyle ilgili hoş geldiniz ziyafeti sırasında baktığı andan itibaren serinin tamamında en incelikli bir karakterdi ve onun sadakatinin gerçekten nerede olduğunu merak ettiğimiz pek çok durum vardı. Bir an düşman kılığında; bir an ise en şerefli sıfatında davranıyordu. Onu sevdik, sonra ondan nefret ettik ama asla onun hakkında okumayı kesmedik. Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda, yoldaşlığa katılan Snape'e hala güven sorunları olan Harry ile aralarında büyük bir karmaşa dolu nefretin giderek büyüdüğünü fark ettik. Ancak Dolores Umbridge'e Veritaserum vermeyerek Harry'i kurtarmasıyla, Bakanlık'ta Harry ve bütün yoldaşlığın üzerindeki dikkatleri yok ederek, niyetlerini gerçekten belli etmeyerek aslında ne kadar asil bir insan olduğunu göstermişti.

Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

1980'de Hogwarts Müdürü, Hogwarts Koltuğuna oturdu ve Kayıp Kehanet hakkında bilgisi olan Sybill Trelawney'nin anlattıklarını dinledi. Harry Potter'ın hayatı için oldukça önemli olduğunu söylebilirdiniz çünkü tüm zamanların En Karanlık Büyücüsü'nün onu neden öldürmek istediğini anladık. (sırf onun Quidditch becerilerini kıskandığından değil) Ancak Dumbledore Harry'e Voldemort'un neden onu öldürmek istediğini, neden onu bebekken öldürmeye çalıştığını, hatta Voldemort'la kaç defa yüz yüze gelse bile olanları bir kenara bırakarak ölmeden önce asla doğruyu Harry'e söylemedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rita Skeeter

Rita Skeeter

ONUN HER ŞEYİ YALANDI. 

Rita Skeeter sonuçta, pek de yapacak bir şey yok.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
92
69
26
14
12
11
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gizemyeniklerr

Çocukluğumun filmi asla unutmayacağım.