Görüş Bildir
Haberler
Önce Kandil'e Sonra İmralı'ya

Önce Kandil'e Sonra İmralı'ya

Ulaş
15.10.2014 - 18:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP'den yapılan açıklamada Baluken, Önder ve Buldan'dan oluşan üç kişilik heyetin hafta sonu önce Kandil'e, ardından da 21 Ekim tarihinde İmralı'ya gideceği duyuruldu.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İmralı'ya gitmek için başvurduklarını açıklamıştı. O başvuruya Adalet Bakanlığı'ndan yanıt geldi. HDP 21 Ekim tarihinde PKK lideri Abdullah Öcalan'ı İmralı Adası'nda ziyaret edecek. Heyet bu görüşme öncesi ise Kandil'de KCK yetkilileriyle görüşecek. Heyette daha önce olduğu gibi, HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder bulunuyor.

IŞİD ile PYD güçleri arasında Kobani'de yaşanan çatışmaların ardından Türkiye genelinde yapılan eylemlerle birlikte çözüm sürecinin başlangıcından bu yana en kritik aşamalardan birine geldi.

Geçen hafta kardeşi Mehmet Öcalan ile görüşen PKK'nın İmralı Cezaevi'ndeki lideri Abdullah Öcalan, hükümetin çözüm süreci konusunda adım atması için kritik tarih olarak 15 Ekim'i işaret etti.

HDP, Öcalan'ın işaret ettiği bu tarihe bir gün kala Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulundu. HDP'nin İmralı heyetindeki isimlerden Grup Başkanvekili Pervin Buldan, 'Bu görüşme öncesinde Kandil'e gitmeyi de planlıyoruz. Hükümet ile görüşmek için henüz başvurumuz olmadı ancak Çarşamba günü ilgili bakanlarla görüşmelerimiz olabilir' demişti.

Öcalan'ın verdiği 15 Ekim tarihinin hatırlatılması üzerine ise Buldan, 'Umarız tıkanma olmaz. Tıkanma olmaması için çaba sarf ediyoruz' diye konuştu.

‘Takvimli yol haritasını gördük’

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in yaptığı, 'Yol haritasının taslak metnini gördük' açıklamasına ilişkin soru üzerine ise Pervin Buldan, 'Yol haritası bize verilmedi, sadece gösterildi. Biz takvimli, ayrıntılı yol haritasının bir bölümünü gördük. Ancak bizimle takvime ilişkin bir ayrıntı paylaşılmadı' dedi.

Buldan, yol haritasının içeriğinde ne olduğuna ilişkin İçişleri Bakanı'nın daha önce de basına yaptığı açıklamalar kadar bilgi sahibi olduklarını, ellerinde ayrıntılı bilgi olmadığını, yol haritasının ne zaman açıklanacağına ilişkin kendilerine bilgi verilmediğini de sözlerine ekledi.

  • Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/onc...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0