Görüş Bildir
Haberler
Ölümün de hayırlısı!

Ölümün de hayırlısı!

Başkent Oyun Atölyesi
03.11.2014 - 14:16 Son Güncelleme: 04.11.2014 - 00:50

Allah Ölümün de hayırlısını versin!

'Allah Ölümün de hayırlısını versin!' diye boşuna söylemiyorlar. Hiç merak ettiniz mi? insanlar nasıl ölüyorlar diye.

 'Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın.' demiş ünlü fransız filozof Camus. Tahminen bu sözünü ülkelerin politikacıları ve siyasetçilerine bir değdirme olarak söylemiş olsa da biz de bu sözden etkilendik ve merak ettik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- İspanya Kralı III. Philip

1- İspanya Kralı III. Philip

1600’lerin İspanya Kralı III. Philip ateşin karşısında çok uzun süre oturması sonucunda vücut ısısı çok yükseldiği için öldü. Peki Kral çok ısındığı halde neden ateşin önünden çekilmedi? Çünkü bunu düşünmek onun görevi değildi. Kralın sandalyesini ateşten uzaklaştırmakla görevli sarayın ateşçisi ise o gün izinliydi.

2- Tycho Brahe

2- Tycho Brahe

Astronomi biliminde çığır açan Danimarkalı bilim adamı Tycho Brahe ‘vaktinde tuvalate gidemedigi için’ öldu. Zira 16. yüzyılda yemek bitmeden ziyafet sofrasından ayrılmak hakaret olarak kabul edilirdi. Brahe de çok içmesiyle bilinen bir adamdı ama o gece şölene gelmeden önce tuvalete gitmeyi unutmuştu. Yemekte içkiyi fazla kaçıran Brahe, 11 gün acı çektikten sonra öldü.

3- Tennessee Williams

3- Tennessee Williams

Ünlü oyun yazarı Tennessee Williams'in ölümü de enterasan olaylar arasındadır. 71 yaşındaki yazar,burun spreyini sıkmak için başını arkaya yatırdığında,ağzına düşürdüğü spreyin kapağı boğazına takılınca, boğularak öldü.

4- Maud Willard

4- Maud Willard

1901 yılında Maud Willard, bir fıçı içinde kendini Niagara Şelalesinden aşağıya attı. Maud, bu atlayışta ölmedi. Onu öldüren zorla fıçıya soktuğu köpeğiydi. Köpek, burnunu fıçının tek hava deliğine dayayıp, sahibine yer vermeyince, Maud da havasızlıktan öldü.

5- Clement Vallandigham

5- Clement Vallandigham

Başarılı avukat Clement Vallandigham, 1871 yılında müvekkilinin bir başkasını vurmakla suçlandığı davada, vurulan kişinin kendi kendini vurduğunu ispatlamaya çalışırken yanlışlıkla dolu tabancayı alıp, kendisini vurmuştu. Vallandigham, bu şekilde ölerek müvekkilinin beraat etmesini sağlamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ÖZEL : "619 Numaralı Ceset" 9 Kasım Pazar 20:00'da

ÖZEL : "619 Numaralı Ceset" 9 Kasım Pazar 20:00'da

BİLET :  http://www.mybilet.com/event/17273/619-numarali-ceset/?date=09.11.2014&placeid=890

'Aşk bir hastalık mıdır?' Konuyla ilgili nörobiyoloji araştırmaları insanların beynindeki kimyasallardan serotonin seviyesinin aşık olanlarda, saplantılı obsesif kompülsif bozukluk kişilerinkiyle aynı seviyede bulunduğunu göstermektedir. Bir çok psikiyatr da aşkın, insan beyninde muhakeme ve yargılama yapan bölümleri etkisiz hale getirdiğini, aşık olan kişilerin, sevdiklerine karşı muhakeme yeteneğini kaybettiğini savunmaktadır. Öte yandan sınırları olmayan bu duygu yoğunluğu ya da bazı doktorların tanımlamasıyla hastalık, herkeste farklı şekilde hissedilmekte ya da hissedildiği sanılmaktadır. Bu skalanın sınırları çok güçlü cinsel arzuları aşk olarak tanımlayan bir kişininkinden tutun da şeyhine aşık olan müridin hissettiklerine kadar uzanabilir.

YAZAN : BÜLENT USTA

YÖNETEN : CANER KUZU

BAŞ KOREOGRAF : KUZEY KIYICAN

KOREOGRAF : ORKUN DÖKMECİ

IŞIK-SES : ONUR ARLI

HALKLA İLİŞKİLER : KÜBRA KILIÇKAYA

KADRO : ZİVER ARMAĞAN AÇIL - EDA ÇALGÜNER -DEFNE MUTLUCAN - ORKUN DÖKMECİ - CANER BONCUK - ULUÇ AYTAN -  ÖZGE KORGUN - BATUR OSMANAĞAOĞLU -  GÖKÇE ÇAKIROĞLU - ARALCAN KOCABEY

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0