Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Okuduktan Sonra Bir Daha Kendinizi Hayvanlardan Üstün Görmemenizi Sağlayacak 11 Bilgi

etiket Okuduktan Sonra Bir Daha Kendinizi Hayvanlardan Üstün Görmemenizi Sağlayacak 11 Bilgi

Homo sapiens sapiens olarak kendimizi eşsiz varlıklar olarak nitelendirirken, yapılan araştırmalar aslında bizim dışımızdaki hayvanlarla birçok ortak özelliğimiz olduğunu ortaya çıkarıyor.

Gelin bu küçük ama aydınlatıcı örneklere birlikte bakalım.

İyi okumalar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yunuslar, filler, kargalar ve tüm insansı maymunlar, kendilerini aynadan tanıyabiliyor. Yani öz farkındalığa sahipler.

'Ayna testi' olarak bilinen deneyle belirlenen öz farkındalık, aslında bazı hayvanların insanı insan yaptığı düşünülen yapan bu özelliğe sahip olduğunu gösteriyor.

"Ayna Testi" için sizi buraya alalım:

2. Şempanzeler, insanlar gibi sözlü iletişim kuramamalarına rağmen işaret diliyle birbirleriyle anlaşıyor.

Şempanzeler aynı zamanda aritmetik bir zekaya da sahip; basit toplama işlemlerini çok rahat bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

3. Vahşi doğada insansı maymunlar, yavru kaplanların kulaklarını ve kuyruklarını çekerek; bunun yanında kaçtıklarının onları yakalayarak kendilerine göre bir oyun geliştirebiliyor.

Buna benzer durumlar aynı zamanda birçok memeli türü için de geçerli.

4. Filler, gruplarında herhangi bir yönden sakatlanmış üyeleriyle empati kurup beslenmelerine yardımcı oluyor ve onları beklemeyi kendilerine görev ediniyor.

5. Fındıkkıran kuşları, göç sırasında sakladıkları erzaklarının yerlerini tekrar aynı bölgeden geçerken hatırlayabiliyor ve böylece rahat bir şekilde besleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yunus havuzlarına yeni getirilen bireyler, önceden havuzda bulunan ve eğitilmiş diğer yunuslardan kuyruk üzerinde yürüyüşü öğrenebiliyor.

Yunusların öz farkındalığı çok yüksek olduğundan dolayı, havuzlara hapsetmenin psikolojilerini nasıl etkileceğini de belirtmemize gerek yok. Depresyona girip intihar eden yunus sayısı oldukça fazla.

7. Kuzgunlar, yumurtalarını büyük taşlar arasında sabitleştirip küçük taşla kırabiliyor.

Bunların yanında 'mükemmel canlı' insanın, vücudunun yapısı gereğiyle gerçekleştirmekte yetersiz kaldığı birçok özellik de hayvanlar aleminde bulunuyor:

8. Dünya üzerindeki en hızlı hayvan olarak bilinen Peregrine şahini saatte 320 km hıza ulaşırken, bir insanın dayanabileceği en yüksek hız ancak saate 36 km'ye ulaşabiliyor.

9. Şahinler, insanlardan 8 kat daha keskin gözlere sahip ve böylelikle avlarına çok rahat bir şekilde ulaşabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Dünya üzerindeki en büyük olan mavi balinanın kilosu 200 tona kadar ulaşabilirken, insanda bu ortalama 62 kg olarak kalıyor.

11. Bazı midyeler 410 yıl kadar yaşıyor. Kaplumbağaların ise 200 yıla kadar yaşadığı biliniyor. İnsanların ortalama ömrü ise 71 yılla sınırlı kalıyor.

Peki siz tüm bu kısa örneklere rağmen hala kendinizi üstün varlık olarak hissediyor musunuz? Kararı size bırakıyoruz.

Bilimli günler dileriz...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
481
186
72
37
14
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Küçükken çoğumuza öğretildiği gibi bana da öğretilen şey bu dünyadan olmadığımız ve bu evren üzerindeki her şeyin bizim için yaratılmış olduğuydu.E haliyle b... Devamını Gör

feyk

biz buna aydinlanma diyoruz

insan bir hayvan türüdür; en vahşisi olması mümkündür ama en üstünü olduğu iddiası kendi uydurmasıdır. Bilimden uzaklaşmayın, hurafelere kendinizi kaptırmayın.

kafadan yemis

Yaratilmislarin en ustunu insandir.her canlinin donatildigi ve onu bu dunyaya uyumlu kilan bir ozelligi vardir.galeride sadece bilgi verip kendi yorumlarini ... Devamını Gör

DrWho

istediğiniz kadar bilimi reddedin,sonunda kazanan o olacak.tarih boyunca öyle oldu.ya buna ayak uydurursunuz ya da kendi küçük beyninizde masallarla yaşamaya... Devamını Gör