Görüş Bildir
Haberler
Okmeydanı'nda 106 Gün Sonra Keşif

Okmeydanı'nda 106 Gün Sonra Keşif

Batuhan
04.09.2014 - 15:33

Okmeydanı'nda 106 Gün Sonra Keşif

Okmeydanı Cemevi’nde cenaze beklerken polisin açtığı ateş sonucunda hayatını kaybeden Uğur Kurt'un öldürülmesine ilişkin keşif işlemi, 106 gün sonra bugün yapıldı.

Keşif eşleminde, polis memuru S.K.’nin ateş ettiği nokta ile Kurt’un vurulduğu nokta arasındaki açı ve kot farklı ölçüldü. Kurt ailesi avukatlarının ısrarlı çabaları ve yer göstermesi sonucunda, ateş eden polis S.K. ile kamera görüntülerinde bu kişiye, “Sıkma” diye talimat veren polis görevlisinin de açı ve ölçümü yapıldı.

Keşiften sonra avukatlar, Savcı Hasan Yılmaz’ın bir polis ordusuyla olay yerine gelmesini eleştirerek, tutanağa şu sözleri geçirdi: “Çok yoğun güvenlikle, adeta bir polis ordusuyla olay yerine gidilmesi, hem incelemenin sağlıksız olmasına, hem de mahallede gerginlik yaratılmasına neden olmuştur. Bu yoğun güvenlik önleminin çok yanlış olduğunu, tahrik edici olduğunu ve kabul etmediğimiz belirtiyoruz.”

BEŞ BİRİMDEN POLİS

Uğur Kurt’un öldürülmesine dair bugün yapılan keşif işlemi sonucunda hazırlanan olay yeri tutanağına göre; Savcı Hasan Yılmaz, Kurt Ailesi’nin avukatları Aslı Kazan Gilmore ve Serdar Laçin keşifte hazır bulundu. İstanbul Asayiş, Olay Yeri İnceleme, Terörle Mücadele, Çevik Kuvvet ve Şişli Emniyeti’nden onlarca polisin “önlem” aldığı keşifte; ilkin olayın görüntüleri izlendi.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; sonra da görüntüler ışığında, polis memuru S.K.’nin içinde olduğu zırhlı araç ile Şişli Emniyeti’ne ait zırhlı araç konumlandırıldı ve bu bölge işaretlendi. Aynı anda, Uğur Kurt’un vurulduğu ve polise molotofkokteyli atan göstericinin bulunduğu noktalar işaretlendi. Ardından da polis S.K.’nın ateş ettiği nokta ile Kurt’un vurulduğu nokta arasındaki açı ve kot farkı hesaplandı. Ayrıca göstericinin molotofkokteylini atmak üzere elini kaldırdığı an ile ilk silah sesinin geldi an saptanarak, lazer cihazı ile açı ölçümü yapıldı.

‘SIKMA'YI DA ÖLÇTÜLER

Bu arada, Avukat Gilmore ve Kazan, bir polisin ateş eden polislere, “Sıkma” talimatını verdiği noktanın ölçülmesi talebinde bulundu. Fakat Savcı Hasan Yılmaz, “Olay yeri incelemesinde etkili olmayacağı ve hali hazırda bu noktaya ilişkin kamera görüntülerinin bilgisayarda kayıtlı olmaması nedeniyle” talebi reddetti. İki avukat karara itiraz ederek, “ 'Sıkma’ talimatının şüpheliye uzaklığının tespiti, soruşturma kapsamından ve suçun vasıflandırılması açısından önemlidir. Bu ölçümün de yapılmasını talep ediyoruz. Soruşturma dosyasını detaylı olarak inceleyip birçok kez olay yeri görüntülerini de incelediğimizden, sözlerin söylendiği yeri gösterebiliriz” dedi. Bunun üzerine talep kabul edildi ve avukatların gösterdiği yer ile ateş edilen noktanın ölçümü yapıldı.

Cumhuriyet

Kaynak: http://213.143.255.186:80/haber/turki...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0