Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Öğrenme Daima Devam Eder! Hayatınızı Her Alanda Etkileyecek Edinmeniz Gereken 18 Alışkanlık
Kendinizi geliştirmek ve iyileştirmek ömür boyu sürer..
1. Sizi ileriye taşıyacak şeylerle ilgilenin.
2. Yaşamınıza ve kendinize odaklanın.
Çok klişe olmasına rağmen insanın akıl sağlığı için ön koşul niteliğindedir aslında. Bu illaki yeni bir dil veya müzik aleti öğrenmeniz lazım gibi bir şey de değil aslında. Yeni kelimeler, oyunlar, yeni fikirler ve yeni felsefeler de kendinize yaptığınız bir yatırımdır. Kendinize yaptığınız bu yatırım zihninizi ve dünya görüşünüze geliştirmenize yardımcı olur.
3. Zihniyetinizi sorgulayın.
En son ne zaman kendi zihniyetinizi sorguladınız, sorunları farklı şekilde kavramsallaştırdınız, sorunlara yeni veya yenilikçi bir şekilde yaklaştınız? Daha fazlasını başarmak için daha az çabayla nelerin iyileştirilebileceğini, meydan okunabileceğinin, farklı şekillerde yapılabileceğini ve daha az çabayla nasıl yapılabileceğinin farkına varmanız gerekiyor. Her şeyi sorgulamaya başlayın. Her şeyi detaylıca düşünün. Var olan tüm olasılıkları düşünün.
4. Kendinizi daha iyi tanıyın.
Kendini ne kadar iyi tanıyorsun? Kendinizi bilmek, güçlü ve zayıf yönlerinizi, tutkularınızı ve korkularınızı, arzularınızı ve hayallerinizi anlamak demektir. Mutluluğa ulaşmak için önemli bir adımdır. Duygularınız, hissettikleriniz, arzularınız ve eylemleriniz hakkında daha fazla şey öğrenmek, başkalarıyla daha iyi ilişki kurmak için size farkındalık kazandırır.
5. Merak ettiğiniz konularla ilgili kurslara katılın.
Kurslara veya eğitimlere katılmak sizi gelecekte önemli olabilecek farklı konulardaki dünya görüşünüzü genişletmeye iter. Bildiklerinizi pekiştirecek veya verimliliğinizi artıracak kurslara katılın. Kurs ve eğitimlerin bilginiz, becerileriniz ve öz güveniniz üzerinde büyük bir etkisi olur.
6. Merakınızı mutlaka giderin.
Merak, kendinizi sorgulamanızı sağlar. Merak duygunuz olmadan zorluklardan, kendinizi geliştirmekten ve yeni deneyimler yaşamaktan uzak kalırsınız.
7. Plan programınızı iyi yapın.
Fikirler, projeler veya ilgi alanlarınız üzerinde düşünmek için kendinize zaman ayırın. Büyük düşünürlerin hayatlarında kullandıkları düşünce deneylerini deneyin. Karmaşık durumların araştırılmasını ve sorgulanmasını sağlayan bu deneyler size mutlaka yardımcı olacaktır.
8. Odağınızı belirleyin ve dikkatinizi dağıtan şeylerden uzak durun.
Sosyal medyanın dikkat dağıtıcı unsurlarından nasıl uzak kalabileceğinizi öğrenin ve sizin için en önemli olan şeylere odaklanın. Emin olun bunu başarırsanız, çoğu kişinin önüne geçeceksiniz.
9. Psikolojiyle ilgilenin.
Psikoloji, düşüncelerinizi ve eylemlerinizi analiz etmenize ve kendi motivasyonlarınızı anlamanıza yardımcı olur. Kendinizi geliştirmek istiyorsanız, öncelikle objektif bir bakış açısıyla kendinize bakabilmelisiniz.
10. Alışkanlıklarınızı geliştirmeye çalışın.
Kişisel olarak gelişim göstermeniz alışkanlıklarınızla doğru orantılıdır. Alışkanlıklarınız herhangi bir duruma tepki verme şeklinizi etkiler ve bir konuda ne kadar verimli olabileceğinizi tanımlar.
11. Seyahat edin, keşfedin ve deneyimleyin.
Ne kadar çok şeyi keşfederseniz, o kadar çok deneyim sahibi olursunuz. Ve bu deneyimler gelecekte size ciddi bir katkı sağlayacaktır emin olun. Bu yüzden çok geç olmadan başlayın ve risk almaktan korkmayın.
12. Vücudunuzu dinç tutabileceğiniz bir alışkanlık edinin.
Hayatınız boyunca yapabileceğiniz ve sürdürebileceğiniz bir aktivite bulun. Mesela hızlı yürüyüş, yoga, hafif esneme hareketleri, bisiklete binme, koşu gibi. Yoksa hareketsiz kalmak, yaşam tarzınızı, duruşunuzu, sırtınızı, iç organlarınızı ve beyninizi olumsuz etkiler. Beyin sağlığınız vücudunuzun hareket etmesine bağlıdır unutmayın.
13. Beklenmedik durumlara hazırlıklı olun.
Hayat, bizim başka planlar yapmakla meşgul olurken yaşadığımız şeydir. Hayat daima tatsız veya kötü olaylarla dolu olmaz elbette ama olsa bile, mümkün olan en iyi şekilde baş etmeye hazır olun.
14. En iyi olduğunuz alanlarda kendinizi geliştirmeye devam edin.
Sizi en çok etkileyen şeylere odaklanın. Kendinizi yakın hissettiğiniz konular hakkında ne kadar çok şey bilirseniz, ileride bunun artılarını daha çok görürsünüz. En iyi olduğunuz şeyleri seçin ve kendinizi bu konularda geliştirmeye devam edin.
15. Hayatınızda dengeyi kurun.
Aşırıya kaçmayın ama ihmal de etmeyin. Yaylı bir enstrüman çalarken, tel çok gevşek olmamalı çünkü ses çıkmaz. Çok sıkı olursa da kırılabilir. Ama tam ayarı yapıldığında, ortaya çıkan ses sizi büyüler. Dengeyi kurmak hayatın anahtarıdır. Dinlenme ve bir şeylerle meşgul olma arasındaki denge bahsettiğimiz şey.. Sessizlik ve dinamizm, dinlenme ve meşguliyet arasında her daim gidip gelin. İkisinin de fazlası yorar sizi emin olun. Her şey kıvamında ve bir dengede olmalı.
16. Kendinize daima meydan okuyun.
Yeni bir konu öğrenmek size yalnızca yeni bilgiler öğretmekle kalmaz, aynı zamanda günlük yaşamınızda veya iş hayatınızda da sizi mutlaka yönlendirecektir. Günlük yaşantınıza yeni bakış açıları getirmeye istekli olmalısınız.
17. Gerektiğimde fikrinizi değiştirmeye açık olun.
Herhangi bir fikrinizi değiştirmeye açık olmanız, daha iyi yaşamanızı ve akıllı kararlar vermenize yardımcı olacaktır. Hayata veya kariyer başarısına giden tek bir yol olduğuna inanmak yerine, sizi aynı yere daha hızlı ve daha kolay götürebilecek diğer fikirleri keşfetmeye açık olun. Neyin işe yarayıp yaramadığını ölçmeye devam edin.
18. İlgilendiğiniz işiniz dışında başka şeyler de okuyun.
Farklı bir sektörle alakalı bir iş dergisi veya bloğu okuyun ya da o sektördeki görevlerin veya iş süreçlerinin nasıl ilerlediğini öğreten birkaç e-kitap alın. Farklı fikirler edinip kendi hayatınızda da kullanabilirsiniz. Mesela daha önce hiç okumadığınız türde bir kitabı okumaya çalışın. Edebi kurgu okuyorsanız, bilim kurgu romanlarını deneyin. Sık sık polisiye romanı okuyorsanız, tam zıttı bir romanı deneyin.
Yorum Yazın
Covid: bütün bunları yapın da göreyim
i read it, probably wont do it