Görüş Bildir
Haberler
Office Yenileniyor!

Office Yenileniyor!

Ulaş
05.04.2014 - 13:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

Office Yenileniyor!

Microsoft’un sevilen ve sık kullanılan yazılımı Office, sonunda dokunmatik ekranlı bilgisayarlar için özel bir sürüme sahip olacak. Peki kullanıcıları ne gibi yenilikler bekliyor?

Bilişim devi Microsoft'un en çok kullanılan yazılımlardan olan Microsoft Office, sonunda modern çağa ayak uyduracak. Geçtiğimiz günlerde Android cihazlar ve Apple'ın tableti iPad için duyurulan Office Mobile, sonunda Windows ile çalışan dokunmatik ekranlı bilgisayarlar için de yolda.

Dokunmatik ekrana sahip dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda kullanılırken sıkıntı yaşanan Office programı için dokunmatiğe uygun arayüz geliştirdiğini Build 2014 etkinliğinde duyuran Microsoft, dokunmatiğe özel sürümün sadece Windows 8.1 işletim sisteminde çalışacağını söyledi. Ancak ufak bir ayrıntı daha var.

Windows Phone'da da Çalışacak!

Evet yanlış duymadınız Microsoft'un dokunmatiğe özel Office sürümü hem Windows Phone'da hem de Windows 8.1'de çalışacak. Uygulamanın iki farklı sürümünden bahsetmiyoruz. Microsoft aynı uygulamayı hem Windows Phone, hem de Windows 8.1 işletim sistemlerinde çalışabilecek şekilde geliştiriyor.

Evrensel Uygulamalar

Microsoft'un uzun süredir hayalini kurduğu evrensel uygulamalar düşüncesi bu Office sürümü ile gerçeğe dönüşüyor. Bu fikre göre bilgisayarınızda kullandığınız uygulama, üzerinde hiç bir değişiklik yapılmadan hem tablette hem de akıllı telefonunuzda kullanılabilir olmalı.

Şirketin hem masaüstü hem de mobilde çalışabilecek uygulamalar geliştirmek için, uygulama yapımcılarını destekleyeceği ve bunu kolaylaştırmak için çeşitli eğitimler vereceği de söylenenler arasında.

shiftdelete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın