Görüş Bildir
Haberler
Şehit Askerin Kuzenine 16 Yıla Kadar Hapis İstemi

Şehit Askerin Kuzenine 16 Yıla Kadar Hapis İstemi

Onedio Medya
22.10.2015 - 14:06 Son Güncelleme: 22.10.2015 - 17:25

Siirt'te PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan 8 askerden Erzurumlu jandarma er Recep Beycur'un kuzeni 36 yaşındaki Ömer Bulur hakkında dava açıldı. Ömer Bulur, Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, terör örgütü propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile askerlikten soğutmak suçlarından 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

PKK'lı teröristlerin geçen 19 Ağustos günü Siirt'in Şirvan ile Pervari İlçeleri arasında yola döşedikleri patlayıcıyı askeri aracıng eçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirmesi sonucu 8 asker şehit oldu. Patlamada şehit düşen askerlerden, Erzurum'un Karaçoban İlçesine bağlı Kırımkaya köyünde yaşayan Seyran ve Selahattin Beycur çiftinin 7 çocuğundan biri olan 22 yaşındaki er Recep Beycur için 20 Ağustos günü Erzurum Hava Meydan Komutanlığında tören düzenlendi.

Beycur'un amcasının oğlu hayvancılıkla uğraşan Ömer Bulur, protokolün hazır bulunduğu törende, 'Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Genç kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu? Allah'tan hiç mi korkmuyor? Bu genci buraya yatırdı. Kardeşi kardeşe kırdırıyor' diye tepki gösterdi.

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre Konuşmadan sonra Ömer Bulur hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, sosyal paylaşım sitesi 'Facebook'taki hesabı da incelendi. Bulur'un paylaşımları ve kuzeninin cenazesi sonrası verdiği röportajdaki sözleri iddianamede delil oldu. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Ömer Bulur'un Facebook hesabından 15 Mart 2015 günü yaptığı paylaşımda, PKK'lı terör örgütü üyesinin fotoğrafını paylaştığı ve 'Duyuru 15 Mart DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışmada yaşamını yitiren...' diye yorum yazdığı belirtildi. Bulur'un aynı hesaptan 25 Mart 2015 günü de terör örgütü üyesinin fotoğrafı ile birlikte, '1982 Karaçoban Molla Davut köyü doğumlu Eli Xinus (Raşit Bulut) yoldaşımız Ko...' diye yorum yaptığını vurgulanan iddianamede bu paylaşımlarla terör örgütünün propagandasını yaptığı ileri sürüldü.

Savcılık, Ömer Bulur'un 9 Mayıs 2015 günü yaptığı paylaşımda 'Bugün Suruç'da can veren insanların kanından kim sorumlu ise yüce mevlam onlara kendi evlatlarının acısını göstersin ve bunu da Kürt halkı bilsin ki ne AKP ne de devlet bizlere dosttur. Sadece Kürtler ölünce bizlerin canı yanıyor, onlar ise seviniyorlar. Kahrolsun insanlara ve insanlığa kıyanlara Şehit Namırın' sözleri ile haklı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçunu işlediğini belirtti. İddianamede, Ömür Bulur'un verdiği röportajda 'Şimdi artık kimse çocuğunu da askere göndermeyecek, niye göndersin?' sözleri ile halkı askerlikten soğuttuğu da öne sürüldü. 

Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan ve 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Ömer Bulur hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar, 'halkı askerlikten soğutma' suçundan 9 aydan 3 yıla kadar, iki kez terör örgütünün propagandasını yapmaktan 2 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi.

Önümüzdeki günlerde tutuksuz olarak hakim karşısına çıkacak olan Bulur, savcılıkta verdiği ifadesinde, terörist fotoğraflarını ölen şahısların ailelerine taziyede bulunmak amacı ile paylaştığını söyledi. Diğer paylaşımlarının ise devlet büyüklerine tepki göstermek amacıyla olduğunu ileri süren Ömer Bulur, devlet büyüklerinin de çocuklarını askere göndermelerini istediği için o açıklamayı yaptığını ifadesinde belirtti.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda