Görüş Bildir
Haberler
Nvidia CES 2016'da Otonom Araçlar İçin 'Süper Bilgisayarını' Anons Etti

Nvidia CES 2016'da Otonom Araçlar İçin 'Süper Bilgisayarını' Anons Etti

İçeriğin Devamı Aşağıda

CEO Jen-Hsun Huang otonom araçlar için yeni süper bilgisayarını tanıttı. Bu yeni süper bilgisayarın adı ise Drive PX2 olarak geçiyor. 12 adet CPU çekirdeği bulunan Drive PX2'nin işlem gücünün 150 MacBook Proya eşit olduğu belirtildi. Bunlara ek olarak Drive PX2 su soğutma sistemi ile birlikte geliyor.

Nvidia otonom araçların güçlü işlemci gücüne ihtiyacı olduğuna inanıyor ki tüm sensorlar, kontroller ve öğrenme buluta bağlı kalmadan tamamen otomatikleştirilebilsin. Jen-Hsun Huang otonom araçların zor olduğunu ve Nvidia'nın onların üstesinden nasıl gelineceğini bildiğine inanıyor. Nvidia'ya göre PX2, 12 adet video kamerasını, radarı ve ultrasonik sensoru işleyebiliyor. Volvo Nvidia'nın ilk partneri olacak ve birkaç otonom araç testi yapacak.

Nvidia ayrıca 'Nvidia Drivenet' adında yeni bir test platformu duyurdu. Platformun şimdiden otonom araç testlerine başlamış durumda. Ayrıca Nvidia sunumunda bir de etkileyici demo gösterdi. Bu demoda otonom araç, çok karlı koşullarda arabaları belirleyebildi.

Nvidia ayrıca sistemlerini test etmek için Audi ile çalışıyor. Bunlara ek olarak Daimler, BMW ve Ford sistemi kendi otonom araçlarını üretmek için kullanıyor.

Kaynak: http://www.theverge.com/2016/1/4/1071...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
5
5
1
1
0