Görüş Bildir
Haberler
Neden İslam ??

Neden İslam ??

Abdulkadir Anıl
01.02.2015 - 20:30 Son Güncelleme: 03.02.2015 - 16:01

1. Neden Hinduizm Değil ?

Neden Hinduizm değil? ; Bunların inandıkları tanrılar imalathanelerde heykeltıraşlar tarafından insan eli ile üretilen ve daha sonra kendisine tapılan çeşitli madenlerden yapılmış heykellerdir yani var olmak için (güya) yaratmış oldukları insanlara muhtaçtırlar.Tıpkı cahiliye devrinde insanların kendi yaptıkları şeylere tapmaları gibi tapılırlar.Oysaki insan taştan topraktan kendi uydurup,ürettiği tanrıların tapılmaya layık olmadığını anlayacak kadar zekidir ve zeki olmalıdır.Cahiliye devrinde Sahabi Efendilerimiz İslamla şereflenmeden önce yaptıkları cahilliklerden şöyle şikayetçi olurlar ''Bizler İslamla şereflenmeden önce putları helvadan yapar sonrada açıktığımızda döner onu yerdik''.İlah kavramı her şeyden güçlü olmayı ve var olmak için hiçbir şeye ihtiyacı olmamayıda beraberinde getiririr.Nasıl bir tanrı var olmak için kendi yarattığı insanlara ihtiyaç duyar ? Buradan kaybediyor.Bu dinde o kadar çok tanrı vardır ki sayısı belirsiz diyebiliriz.Bu yüzdende hindular çoğu tanrılarını ya ihmal etmiştir yada bir çoğunu unutmuştur.İbadet etmeyi bırakmıştır.bu tanrıların hiçbiri hey ben buradayım beni hatırlayın bana ibadet edin dememiştir.Bu tanrı bolluğundan sıkılan bazı hindular İslamın doğuşu ve yayılışından sonra islamdan etkilenmiş ve tanrıyı teke indirmeyi ve surete yani puta tapmayı terk etmeyi hedefleselerde bunu başaramışlardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Neden Budizm Değil ?

2. Neden Budizm Değil ?

Aslında budizm ilk olarak din değil bir yaşam felsefesi olarak ortaya çıkmıştır.Bu felsefeyi Kuran buda insanların nasıl yaşamaları gerektiğini onlara nasihatler şeklinde bildirmiştir.Ne kendisinin tanrı olduğunu söylemiştir nede bir tanrının var olup olmadığını söylemiştir.Sonradan insanlar ona bir tanrı gibi tapmaya başlamışlardır.Onun putlarını yapmışlardır.bu din hakkında daha fazla şey söylemeye gerek yok sanırım batıldır.Yanlış bir inanıştır.

3. Neden Musevilik Değil ?

3. Neden Musevilik Değil ?

Musevilikte yahudiler, ilahın sadece kendilerinin İlahı olduğunu diğer insanların İlahı ve yardımcısı olmadığını iddia ederler.Onalara göre yahudiler dışındaki diğer insanlar maymundan gelmiştir.Halbuki museviliğin aslı böyle değildir bu dinde yahudilerin tahrifine uğramıştır.

4. Neden Hristiyanlık Değil ?

4. Neden Hristiyanlık Değil ?

Hristiyanlıkta Hz. Allah (c.c) tarafından gönderilen bir dindir.İnsanların tahrifine uğramış ana hükümleri aslından saptırılmıştır.Örneğin hristiyanlarda teslis yani üç tanrıya inanma vardır.bu bazen baba,oğul,kutsal ruh bazende baba,oğul,meryem ana şeklinde değişir.Oysa hiçbir insan tanrı değildir.Kitaplarıda tahrif edilmiştir hristiyanlığın ilk zamanlarında çok fazla incil vardır.önüne gelen bir incil yazmışdır.Daha sonra bu inciller toplatılarak yakılmıştır.incil sayısı 4 e indirilmiştir.Bunlardan hangisi hak incildir? Malesef insanlar tarafından bu din zalimce bir tahrife uğratıldığı için uyulacak inanılacak bir tarafıda kalmamıştır.

5. Neden İslam ?

5. Neden İslam ?

Ana hükümlerin! Yer aldığı kitap olan Hz. Kur-an' ın korunmuşluğu bir başka dine mensup olanlar tarafından ispatlanmış ve kabul görmüştür;

Kur-an için Hz. Allah (c.c) buyuruyorki : Şüphe yok o zikri biz indirdik biz, her halde biz onu muhafaza da edeceğiz. (15/Hicr-9)

Kur-an hakkında oryantalistlerin şehadeti:

''Her şey, Osman Kur-an ’ının eksiksiz ve doğru olduğunu göstermektedir. Bu imtiyazları dolayısıyle ‘Osman Metni’ İslam topluluğunda çabucak ve kolayca kabul edilmiştir... Tek tek vahiylerin, Peygamber’in bıraktığı veya yazdırdığı şekilde kağıda geçirildiğinden emin olabiliriz.'' Hristiyan araştırmacılar: (Kaynak: Kur’an Tarihi, Th. NöldekE, Fr. Schwallz, Düzenleyen: Muammer Sencer, İlke Yayınları, s. 111, 141)

İslamda her insan birdir.yaratılış olarak kimse kimseden üstün değildir herkes Allah (c.c) kuludur.Kendisine iman edenleri ırksal hiçbir ayrıma tabi tutmaz herkes insandan gelmiştir.İslamda hiçbir insan tanrıda değildir.Hz. İslamı bilimde onaylamaktadır.İlah kavramı hiçbir mantıksızlık, tutarsızlık içermez şahaneliktedir ve kendisini bilim ile ispatlamaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın