Ne Günlerdi Be! 90'lardan Bu Zamana Hayatımızda Birçok Şeyin Değiştiğini Gösteren 15 Durum
Geriye dönüp baktığımızda aslında birçok şeyin farklılaştığını, bazısının iyi bazısının da kötü yönde değiştiğini görmekteyiz. Peki bu durumlardan seni rahatsız eden ya da mutlu edenler hangisi?
Gelin birlikte bakalım;
1. Çocukluğumuzdaki o şen şakrak mahalle kültürünün yerini birbirini tanımayan insanlar aldı.😕
2. O sokaklarda çocukların çamurların içinde oynadığı oyunların yerini ise telefonlar aldı.
3. O zamandan bu zamana değişen kıyafet modasına artık yetişemiyoruz. Tabii o zamanlar rengarenk kıyafetler modayken zamanla yerini düz renkler aldı.
4. Peki televizyonda gördüğümüz o şeker reklamların yerini sıkan reklamların almasına ne diyorsunuz?
5. Eskiden çayır çimenlerde vakit geçirirken şimdilerde her yerin beton yığını haline dönüşmesi de çok can sıkıcı. 😕
Tabii şimdilerde her yer bina, her yer beton olduğu için gözlerimiz artık yeşillik arıyor. O kadar özledik ki...
6. O zamanların dizi ve filmleri daha bir anlamlıydı, şimdilerde ise belli kalıplara oturulmuş çeşitli diziler görüyoruz.
Önceden ne güzeldi diziler değil mi? Şimdilerde sürekli aynı konulu diziler ve karakterler görüyoruz. Özellikle ilişkilerde birbirlerini aldatan çiftleri çok görüyoruz.
7. Eski bayramlardaki heyecanın yerini ise acaba nereye gitsem telaşı aldı.
Önceden bayram olunca herkes bir gün önceden kıyafetlerini hazırlar, heyecanla yarın olmasını beklerlerdi. Herkesin elleri öpülür, bayramı kutlanırdı. Küçükler sevindirilir, büyükler ise sayılırdı. Şimdi o kadar aradığımız bir durum haline geldi ki...
8. Gelişen olayları gazetelerden okurken şimdi yerini internet aldı. Olayların neredeyse hepsini sosyal medyadan alır olduk.
Şimdi teknoloji o kadar çok gelişti ki gazete almaz olduk. Anlık olan olayları telefondan öğrenebiliyoruz. Hatta sosyal medyada anında paylaşılıyor. Haber sitelerini açmaya bile gerek kalmadan mutlaka görmüş oluyoruz.
9. Tabii bir de paradan altı sıfır düşürüldü. Bunun yanında malumunuz dolar da aldı başını gidiyor.
Son zamanlarda dolar artışı hız kazanıp epey bir yükseldi. O zamanlar ne kadar da düşüktü. Ahh ahhh...
10. Kapıların önünde sohbet muhabbet eden komşuların yerini soğuk site ortamları aldı. Komşuculuk da bitti anlayacağınız. :)
Eskiden insanlar binaların önünde oturur, sohbet ederdi. Birbirlerine hazırladığı yemeklerden az da olsa verirdi. Yardıma muhtaç olduğunda ilk iş komşuya gitmek olurdu. Şimdi insanlar birbirlerini tanımıyor, hatta selam bile vermiyorlar. Üzücü...
11. Tüm hızıyla değişen eğitim sistemini takip etmekte zorlanıyoruz. Ve değişmeye hala devam ediyor. :)
Eğitim sistemi olarak eskiden tahta ve tebeşirler kullanırken şimdilerde akıllı tahtalara geçildi. Teknoloji her yeri ele geçirdi.
12. Önceden çocukları bir şeker ile mutlu edebilirken şimdilerde bunun yerini parayla satın alınan eşyalar aldı.
Artık bir şekerle mutlu olunan zamanları geçtik. Bunun yerine küçük yaştaki çocuklara alınan telefonlar, tabletler mutlu eder oldu. Bunun sebebi de teknolojinin hızla gelişmeye devam ediyor olmasından kaynaklı.
13. O zamanlar Tarkan dinlerken şimdilerde şarkılarını ağzımızdan düşürmediğimiz Aleyna Tilki'yi dinler olduk.
Şöyle 90'lardan bir şarkı çaldığında hepimiz geçmişe gitmiyor muyuz? Her şeyin daha anlamlı olduğu yıllarda şarkılar da daha derin anlamlar taşıyordu. Dinlediğimizde sözlerinin ruhumuza işlediğini, geçmişe gidip bir ahh çekmemize sebep olan o şarkıların yeri çok ayrı. Şimdilerde şarkı sözlerine baktığımız zaman daha da basitleştiğini ve hislerden uzak olduğunu anlayabiliyoruz.
14. Aile içinde birlikte yapılan kahvaltıların yerini tek başımıza poğaça alıp dışarı çıktığımız günler aldı.
Önceden ev halkı sofraya oturur, hep birlikte kahvaltı yapılırdı. Ne var ne yok ortaya konurdu. Ve muhabbet sohbet edip, güzel bir şekilde yemekler yenirdi. Şimdilerde televizyon sesinden insanlar sohbet etmeyi unuttu. Çok acı...
15. Ve son olarak, insanlar önceden o kadar az imkana rağmen çok daha mutluyken şimdi etrafımız mutsuz insanlarla doldu.
Şimdi sosyal medya hastalığı diye bir şey var. İnsanlar oradan kendilerini beğendirmeye ve ilgi toplamaya çalışıyor. Eğer istediği gibi bir dönüş olmazsa mutsuz olup, moral bozuyor. Sürekli mutsuz, birbirlerine güvenmeyen ve değer vermeyen insanlar var etrafımızda. Keşke eskisi gibi mutlu kalabilseydik, değil mi?
Yorum Yazın
teknolojiyi bu kadar gömmek niye peki sayın editör?
milenyum çocuğu olarak annemin babamın olduğu jenerasyona sorarım nedir bu 80 ler 90 lar hayranlığı bu kadar hayat o zamanlar daha zor değilmiydi ne vardı o ... Devamını Gör
Eskiden mutluluk olmasının sebebi o zamanlar dünyada insan nüfusu bu kadar kalabalık değildi. Miladi 1804 yılında 1 Milyar'a ulaşmıştı. Miladi 1 = 170 Milyo... Devamını Gör