Görüş Bildir
Haberler
Ne Buseymiş Azizim, İran'ı Sarstı

Ne Buseymiş Azizim, İran'ı Sarstı

adem kara
21.05.2014 - 13:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ashgar Ferhadi’nin Altın Ayı ve En İyi Yabancı Film Oscar’ı kazanan Jodaeiye nader az simin/ Bir Ayrılık filmindeki performansıyla sinema çevrelerinin dikkatini çeken Leila Hatami, Jane Campion’ın başkanlığındaki Altın Palmiye jürisinde görev alıyor. Hatami, prestijli festivalin açılış töreninde Jacob’ı yanağından öperken görüntülendi.

Fotoğrafın İran medyasında geniş yer bulması üzerine, İran Kültür Bakanı Hossein Noushabadi, Hatami’yi “İranlıların imajını kötü göstermekle” suçladı. Noushabadi, “Uluslararası etkinliklere katılanlar, İranlıların güvenilirliğini ve iffetini korumak durumundadır. İranlı kadınların imajını dünyanın gözü önünde kötülemeye kimsenin hakkı yoktur. İran kadını, namus ve masumiyet timsalidir” dedi. Bakan, Hatami’nin festivaldeki “uygunsuz duruşunun İslamî değer ve inançlara aykırı” olduğunu vurguladı.

İranlı yönetmen Ali Hatami ile oyuncu Zari Khoskham’ım kızı olarak sinemacı bir ailede dünyaya gelen Leila Hatami, geçen yıl 50’nci Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Uluslararası Yarışma jürisinde de görev almıştı. 

ABC/ TARAF

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/haber-ne-buse...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0