Görüş Bildir
Haberler
NATO'ya Siber Saldırı

NATO'ya Siber Saldırı

Batuhan
16.03.2014 - 10:51

NATO'ya Siber Saldırı

Yoğun sanal saldırıya uğrayan NATO’nun internet siteleri, erişime kapandı. Saldırıyı Ukrayna'da aylar süren gösterilerden sonra feshedilen 'Berkut' özel polis gücünün adını kullanan bir grup üstlendi.

‘Siber berkut’ isimli grup, NATO’nun Ukrayna’ya müdahalesine karşı oldukları için saldırı düzenlediklerini açıkladı. Açıklamanın Rusça yapılması ve saldırıların Ukrayna’nın Kırım Özerk Bölgesi’ndeki referandum öncesinde gerçekleştirilmesi dikkat çekti.

Twitter hesabından açıklama yapan NATO Sözcüsü Oana Lungescu, NATO’ya ait birçok internet sitesinin ‘kayda değer DDoS saldırılarına’ hedef olduğunu doğruladı.

Lungescu, sanal saldırının operasyonel etkisinin olmayacağını belirtti. NATO bilişim uzmanları, çöken internet sitelerini tekrar faaliyete geçirmeye çalışıyor.

DDoS saldırılarında çok sayıda bilgisayar, kullanıcılarının haberi olmaksızın, belli internet sitelerine eşzamanlı olarak bağlanmaya çalışıyor. Saldırı başarılı olursa, sunucu kapasitesi aşılıyor ve hedef alınan sitelere erişilemiyor.

Siber saldırılar, 2010 Lizbon Zirvesi’nde onaylanan NATO'nun yeni Stratejik Konsept'inde ilk kez tehdit olarak gösterilmişti. Ancak siber saldırılarla ilgili net bir çerçeve çizilmemişti.

Kaynak: Reuters ve AA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/nat...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0