NASA, Dünyamıza Çarpacak Asteroidlere Müdahale Ederek Defedebileceklerini Açıkladı!
NASA, Dünyamıza Çarpacak Asteroidlere Müdahale Ederek Defedebileceklerini Açıkladı!
2021 yeterince kaotik ve karmaşık değilmiş gibi, 4660 Nereus isimli bir bir asteroit kozmik arka bahçemize doğru ilerliyor. Kıyamet habercilerine çok aldırış etmeyerek hayatımıza devam etme konusunu ise sizler için araştırdık. Sizler de içeriğimizi merak ediyorsanız sizi şöyle alalım.👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
NASA, gezegenimizin 1.3 astronomik birim (AB; 1 AB Dünya ve Güneş arasındaki ortalama mesafe) yakınına gelen asteroitleri veya kuyruklu yıldızları Dünya'ya yakın nesneler (NEO) olarak sınıflandırıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Kozmik ölçekte kıyaslandığında bahsedilen mesafeler aslında çok kısalar, bu yüzden NASA hem NEO'ları hem de PHO'ları sürekli olarak yakından takip ediyor.
4660 Nereus'a geri dönecek olursak, bu uzay kayası gezegenimize en yakın olduğu konumda bizlerden 3.9 milyon kilometre uzak olacak.
24 Kasım'da NASA, gezegenimize doğru gelen tehlikeli uzay taşlarını yeniden yönlendirme teknolojisini test etmeyi amaçlayan ilk tam ölçekli görev olan Çift Asteroit Yönlendirme Testini (DART) başlattı.
DART görevi, bir asteroide kafa kafaya çarpmanın kayaçların rotalarını yönlendirmek için başarılı bir yol olup olmadığını belirleyecek.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
DART'ın asteroit çiftine 26 Eylül ile 1 Ekim 2022 arasında ulaşması bekleniyor.
NASA'ya göre bu olay, film ve dizilerde izlediğimiz bilim kurgunun somut bilime dönüşmesi.
Şimdilik bir tehlike yok; ama bu, gelecekte olmayacak anlamına gelmiyor.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Mümkünse etmeyin. Bırakın. En azından doğal