Görüş Bildir
Haberler
Nar Çekirdeğinde Saklı Hazine: Omega 5

Nar Çekirdeğinde Saklı Hazine: Omega 5

25.01.2014 - 00:28 Son Güncelleme: 25.01.2014 - 00:41

Çarşıdan alırken 1, eve geldiğinizde 1000 tane olan nar kimine göre bereketin, kimine göre sağlığın sembolü. Nar, antik çağlarda birçok hastalık için şifa kaynağı olarak kullanılıyordu. Ayurvedik tıpta ise “farmasötik bitki” olarak anılıyor.

Mucize meyvenin en bilinen faydası, güçlü antioksidan özelliğe sahip olması. Meyvenin çekirdekleri, üzüm çekirdeğinden 6 kat daha fazla antioksidan özelliğe sahip. Vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek kansere karşı koruyor. Serbest radikalleri ortadan kaldırdığından ciltteki yaşlanma belirtilerini de azaltıyor. Bunun yanında, kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu etkileri de biliniyor. Rosenblat ve arkadaşları, nar ekstresinin serbest radikalleri temizlediğini, hayvanlarda oksidatif stresi ve lipid peroksidasyonunu azalttığını gösterdi. Ayrıca Japonya’da yapılan bir araştırma, obez hiperlipidemi olan farelere nar çekirdeği yağı verildiğinde karaciğerde yağ birikiminin azaldığına dikkat çekti.

Kaynak: http://saglikliyasamortagi.com/nar-ce...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
enerjin_nano

İleri teknoloji kullanılarak üretilmiş biberiye ve zeytin yaprağı antioksidanlarını içeren Enerjin'i de deneyebilirsiniz. Gün boyu etkili, sağlığımızı koruma... Devamını Gör