Görüş Bildir
Haberler
Muhalifler Kendi Bölgelerini Vurdu

Muhalifler Kendi Bölgelerini Vurdu

adem kara
03.04.2014 - 13:38

Muhalifler Kendi Bölgelerini Vurdu

Suriye’nin İdlib kentinde muhalifler yanlışlıkla kendi bölgelerini bombaladı, 30 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. Şam kırsalı ve Lazkiye bölgesinde ise muhalifler ile rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Muhalifler İdlib kentine bağlı Cısr El Şuğur kasabasının kuzeyinde yer alan bir askeri karakola saldırı düzenledi. Fakat saldırıda kullanılan havan topları yanlışlıkla kuzey bölgesinde kendi kontrollerinde bulunan Ömer Bin Hattab Camii’ne isabet etti. Olayda 30 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişide yaralandı.

Rejim birlikleri ise başkent Şam'da muhaliflerin denetiminde olan Duma, Berze, Dareyya, Cobar ve Doğu Guta bölgesine ağır silahlarla saldırdı.

Rejim güçleri özellikle Doğu Guta bölgesine yönelmiş durumda. Bölgeyi geri almak isteyen rejim havadan ve karadan saldırılarını yoğunlaştırdı. Bölgede çatışmalar devam ediyor.

Şam’a bağlı Kefer Batna kasabasında ise rejim tarafından fırlatılan bir füze pazar yerine düştü. Muhaliflere göre saldırıda çok sayıda sivil hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

İslami Cephe'ye bağlı birlikler ise Deyr Ez-zor kentinde bulunan askeri havaalanına saldırdı. Cephe, saldırıda havaalanı çevresinde güvenliği sağlayan 4 tank ile çok sayıda askeri aracı tahrip ettiğini duyurdu.

Akdeniz kıyıları

Cebel Türkmen bölgesinde yoğunlaşan çatışmalarda muhalifler kente doğru ilerlemeye çalışıyor. Ancak rejim güçleri, diğer bölgelerden gelen takviyelerle güçlendiriliyor.

21 Mart’ta sahil bölgelerine yönelik saldırı başlatan muhalifler, Türkiye sınırına 7 km uzaklıkta bulunan Keseb kasabası ile bölgenin en stratejik noktalarından bir olan 45 Tepesi'ni ele geçirmişti.

Son 24 saatte 100 kişi öldü

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamaya göre Suriye ordusuna bağlı helikopter ve savaş uçakları Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan bölge ve beldeleri bombaladı. Saldırılarda çok sayıda yerleşim yeri yıkıldı veya hasar gördü.

Suriye İnsan Hakları Örgütü ise (SNHR), rejim güçlerinin muhaliflere yönelik saldırıları sonucunda Şam'ın banliyölerinde 44, İdlib'de 25, Halep'te 15, Humus ve Dera'da 4'er, Lazkiye ve Kuneytra'da 3'er, Hama ve Deyr Ez Zor'da birer olmak üzere 100 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/muhalif...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0