Görüş Bildir
Haberler
Mucidi Bile ‘İnternet Tehdit Altında’ Diyor

Mucidi Bile ‘İnternet Tehdit Altında’ Diyor

Yüksel Venedik
08.02.2014 - 12:12 Son Güncelleme: 08.02.2014 - 12:19

Mucidi Bile ‘İnternet Tehdit Altında’ Diyor

Bu yıl 25’inci yaşına giren internetin kurucusu Sör Tim Berners yarattığı teknolojinin insanların ifade özgürlüğüne geniş katkı yaptığını ancak şimdi internetin büyük bir tehdit altında olduğunu söyledi.

Bu yıl 25’inci yılına girecek olan World Wide Web (www) (dünya çapında internet), başladığı noktanın çok ilersinde. Özellikle iletişim adına en büyük rolü üstlenen internetin gücü, yüz milyonlarca insanı etkisi altına aldı. Bu konu üzerine eğilen Wired dergisi, internetin kurucusu Sör Tim Berners-Lee’nin bir makalesini yayımladı. İnsanlığın yeni yeni internetin etki alanını keşfettiğini savunan Lee, internetin her insana eşit bir şekilde, düşüncesini açıkça ifade edebilme olanağı sunduğunu ve bu anlamda kesinlikle özerk bir kuruluş olduğunu belirtti.

Güç kontrolü için

İnternetin dünyayı değiştirdiğini savunan Lee, yarattığı teknolojinin büyük bir tehdit altında olduğuna işaret etti. Bu anlamda birçok hükümetin gücünün azalacağına inanarak sansür uyguladığını kaydeden Lee, “İnternet büyük bir bilgi havuzu. Ancak hükümetler güçlerinin zedelenmemesi için internet üzerinde sansür uygular hale geldi” ifadesini kullandı.

Vatan

Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/mucidi-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0