Görüş Bildir
Haberler
Üzerinde Mor Renk Olan 10 Bayrak

Üzerinde Mor Renk Olan 10 Bayrak

Columnist06
11.04.2018 - 18:09

Üzerinde yaşadığımız dünyada bir çok ülke var. Ancak çok azında mor renk kullanılmıştır. Tarihi süreçte hiç bir medeniyetin, imparotorluğun, krallığın, simgesi olarak mor renk kullanılmamıştır. Bunun sebebi ise oldukça basit. Günümüzde renkler kimyasallarla oluşturulabiliyorken geçmişte renkler çeşitli bitki hayvan ve toprak türlerinden elde edilmekteydi. Mor renk ise bir tür deniz salyangozundan elde edilmekteydi. 1 gram mor renk için 100.000 adet deniz salyangozu kullanmak gerekiyordu. İşte bu sebeple ülke bayraklarında mor rengin olmamasının sebebi oldukça pahalı olmasıydı.

Gelin birlikte mor rengin kullanıldığı sınırlı sayıdaki bayrakları inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1-) Dominika

Resmi adıyla Dominika Milletler Topluluğu'nun bayrağında, kendine özgü mor göğsü ile yerli ve nesli tükenmekte olan sisserou papağanı yer alır.

2-) İspanyol Cumhuriyeti

1931 yılında İspanyol Monarşisi devrildikten sonra kurulan İspanyol Cumhuriyeti'nde bu bayrak kullanılmıştır. Ancak Cumhuriyetçiler İspanyol İç Savaşı'nda Franco'nun güçleri tarafından yenildikten sonra, kırmızı-sarı-kırmızı bayrak yeniden kullanıldı. Böylece Cumhuriyet olduğu gibi bayrağı da kısa süreli oldu.

Cumhuriyet bayrağı artık kullanılmazken, bir dizi İspanyol bayrağı günümüzde halen mor renkte dalgalanmaktadır.

3-) Balear Adaları

İspanya'ya bağlı beş büyük ve onları çevreleyen birkaç küçük adadan oluşan bir özerk bölge olan bu yerde İspanyol sarı kırmızısının yanında mor zeminde bir kale figürü yer almaktadır.

4-) İrokualar

16. yüzyılda Amerika'da İrokua dillerini konuşan 6 kızılderili kabilesinin oluşturduğu bir topluluktur. İlk önce beş kabileden oluştuğu için bayraklarında beş orijinal ulusunun birliğini simgeleyen wampum kuşağı görülmektedir.

5-) Bolivya

Bolivya birbirinden farklı etnik gruplardan oluşan bir ülke. Ülkenin 36 farklı etnik grubu var her birinin dili resmi dil olarak kabul edilmiş. Bu sebeple kırmızı sarı ve yeşil bir bayrakla birlikte Bolivya'da ülkedeki etnik çeşitliliği simgeleyen renkli karelerden oluşan Wiphala bayrağı ülkenin ikili bayrağı ilan edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6-) Nikaragua

Bu ülkenin bayrağında mor rengi çıplak gözle görmek imkansız. Ancak bayrak merkezinde üçgen amblemin içinde bir gökkuşağı bulunmaktadır. Bu çizgilerden birisi de mor renklidir.

7-) Belize

Orta Amerika'da yer alan, 1973'e kadar İngiliz Honduras'ı olarak bilinen 1981 yılında bağımsızlığını ilân etmiş olan bir ülkedir. Bayrağındaki mor rengi görmek oldukça zordur. Balta ve testerenin üzerinde mor çizgiler görülmektedir.

8-) Cusco

Orta Peru'nun And Dağları platosunda bir şehir olup, aynı isimli eyaletin başkenti olan Cusco'nun bayrağı Gökkuşağı renklerinden oluşmaktadır. LGBT bayrağına da benzerliği ile dikkat çekmektedir.

9-) Connecticut

ABD'nin kuzeydoğusunda yer alan eyaletlerinden biridir. Bayrağında da o dönemde yetiştirilen mor üzüm simgelenmektedir.

10-) Tokyo

Japonya'da mor bayraklar nadir değildir. 6 şehrin bayrağı mor renklidir. Şekli ve karizması itibariyle Japonya'nın başkenti olan Tokyo'nun bayrağı'da mor renkten nasibini almıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Columnist06

Neden onaylamıyorsunuz içeriğimi?