Görüş Bildir
Haberler
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Anılıyor

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Anılıyor

Ulaş
12.03.2014 - 00:25

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Anılıyor

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nın kabulünün 93. yıldönümünde Basın İlan Kurumu ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği programla anılacak.

Mehmet Akif’in hem öğrencilik hem de hocalık yaptığı Baytar Mektebi’nde yani bugünkü adıyla İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde yarın (12 Mart 2014) gerçekleşecek ‘İstiklal Marşı’nın Kabulünün 93. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı’ saat 10:00’da başlayacak.

MEHMET AKİF ŞİİRLERİ OKUNACAK

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ile Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in açılış konuşmalarından sonra Doç. Dr. Vildan Coşkun 'İstiklal Marşı’nın Tahlili' konulu bir sunum yapacak. Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Oral’ın Kültür Bakanlığı tarafından hazırlanan Mehmet Akif’in Hayatı belgeselinin sunumunun ardından Mehmet Akif Şiirleri Söz Korosu sahne alacak.

AKİF'İN ÖZEL EŞYALARI SERGİLENECEK

Programda, kompozisyon yarışmasının sonuçları açıklanacak ve dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilecek. Program, Mehmet Akif ile ilgili Mısır ve Arnavutluk gibi ülkelerden getirilen özel eşyaların sergilendiği Bağcılar Belediyesi Taceddin Dergahı Müzesi ziyaretinin ardından sona erecek.

Mehmet Akif ve arkadaşlarının yemekhane salonu bugün İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Fuaye Salonu olarak kullanılıyor. Mekanın iç kapı üzeri ve çevresini tam kıtalarıyla İstiklâl Marşı ve Akif’in büyük portresi süslüyor. Aynı kampüste Mehmet Akif Ersoy Tarım Müzesi de yer alıyor.

Kaynak: http://www.trthaber.com/haber/kultur-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın