Görüş Bildir
Haberler
Milletvekili Adayı Olacaklar 10 Şubat'a Kadar Görevlerinden Ayrılacak

Milletvekili Adayı Olacaklar 10 Şubat'a Kadar Görevlerinden Ayrılacak

ATKN
06.01.2015 - 12:12
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı, 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için aday olacaklara ilişkin mevcut görevlerinden çekilmeleri gereken en son tarihi 10 Şubat 2015 günü olarak belirledi.

YSK’nın Resmi Gazete’de yayımlanan kararına göre milletvekili adayı olmak isteyen; hâkimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, belediye başkanları, subaylar ile astsubaylar, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların en geç 10 Şubat 2015 Salı günü saat 17.00'ye kadar 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 18. maddesi uyarınca görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiği, ayrıca bunlar için aynı kanunun 19. maddesinde yer alan görevden ayrılmaya ilişkin hükümlerin uygulanmasına karar verildi.

Yine kamu görevlilerinden emeklilik dilekçesi verip aday olacakların en geç 10 Şubat 2015 Salı gününden geçerli olmak üzere emeklilik isteğini belirten dilekçelerini en geç aynı gün saat 17.00’ye kadar vermeleri gerektiği kararlaştırıldı.

Seyfettin Koçak, CİHAN

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0