Görüş Bildir
Haberler
Meryl Streep Emmeline Pankhurst Olacak

Meryl Streep Emmeline Pankhurst Olacak

yelda kahveci
22.02.2014 - 15:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meryl Streep Emmeline Pankhurst Olacak

Oscar ödüllü oyuncu Meryl Streep, yeni projesi 'Suffragette'te kadın hakları savunucusu Emmeline Pankhurst'ü canlandıracak

Vizyona girecek yeni filmi 'August: Osage County'deki performansı ile 18. Oscar adaylığı kazanan deneyimli oyuncu Meryl Streep, radikal-feminizm kuramcısı Emmeline Pankhurst'ü canlandıracak.

Screen'in haberine göre başrolü Maude karakterini canlandıran, 'Muhteşem Gatsby / The Great Gatsby' filminin yıldızı Carey Mulligan'la paylaşacak olan oyuncu aynı zamanda kadroda yer alan Oscar ödüllü oyuncu Helena Bonham Carter, Altın Küre adayı Romola Garai, Anne-Marie Duff ve Samuel West'le de birlikte çalışacak. Film, 20. yy’ ın başlarında kadın hakları için savaşan bir grup kadını ve onların devletle yaşadıkları mücadelelerş konu alacak. 20. yüzyılın başlarında Birleşik Krallık ve Amerika'da pasif direniş, kamu toplantılarını bölme, açlık grevi yapma gibi yollarla kadınların seçme ve seçilme hakkını savunan, organize olmuş radikal kadın hakları savunucuları 'süfrajet' olarak nitelendirilmişti. Filmin isminin 'Suffragette' seçilmesinin sebebi de bu oldu. Yönetmenliğini Sarah Gavron'un üstlendiği projede senarist olarak 'Demir Leydi / The Iron Lady', 'Utanç / Shame' filmlerinin senaristi Abi Morgan yer alacak.

Filmin vizyon tarihiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Milliyet Sanat

Kaynak: http://www.milliyetsanat.com/haberler...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0