Görüş Bildir
Haberler
Meksika Ateşi Hırvatistan'ı Yaktı

Meksika Ateşi Hırvatistan'ı Yaktı

Fatih
23.06.2014 - 22:08

Meksika Ateşi Hırvatistan'ı Yaktı

2014 Brezilya Dünya Kupası A Grubu son karşılaşmasında Hırvatistan ve Meksika karşı karşıya geldi. İkinci olup bir üst tura yükselmeyi amaçlayan her iki takımdan Meksika, rakibini 3-1 yenerek hedefine ulaşan takım oldu.

Karşılaşma öncesinde Meksika 4 puanla 2. sırada yer alırken, Hırvatistan ise 3 puanla 3. ısrada yer alıyordu. Brezilya'nın Kamerun karşısında galip gelmesi halinde, bir üst tura çıkma kontenjanı yalnızca ikinci sırada kalacaktı. Nitekim Brezilya, Kamerun karşısında galip geldi ve Meksika rakibi karşısnda 3-1 yenerek puanını 7'ye çıkarttı ve Sambacıların ardından bir üst tura yükselen takım oldu.

Her iki takım karşılaşmaya dengeli başladı. Maçta ilk gol tehlikesi Hırvatistan kalesinde yaşanırken, Herrera'nın uzaktan çektiği harika şut üst direkte patladı. Ardından baskıyı arttıran Meksika, Peralta ile mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Peralta kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak topa tam vuracakken ayağı kaydı ve dengesiz bir vuruşla topu dışarı gönderdi.

Ardından Hırvatistan oyunu Meksika yarı sahasına yıkmaya başladı.Avrupa temsilcisi ceza sahası dışından çektiği şutlarla rakip kalede etkili olmaya çalıştı.

İkinci yarıda da oyunun seyri aynı şekilde devam etti. Meksika ciddi gol pozisyonları yaratsa da topu ağlarla buluşturmayı başaramadı. Maçın 64. dakikasında çok tartışılacak bir pozisyon yaşandı. Sağ kanattan Paul Aguilar'un ceza sahasına ortasında, herkesi aşan top ceza sahası içi sol çaprazda Andres Guardado'nun önünde kalıdı ve bu futbolcunun sert şutunu Dario Srna eliyle engelledi. Ancak Özbek hakem net bir penaltıyı vermedi. Meksikalı futbolcular ve teknik direktör Miguel Herrera'nın bu karara çok büyük bir tepki gösterdi.

Maç beraberlikle sonuçlanmaya doğru giderken, Meksika üst üste bulduğu kornerler sonucunda Marquez ile 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra baskısını arttıran ve risk alan Hırvatistan, kalesinde ikinci golü gördü. Guardado'nun attığı golle Meksika iyice rahatladı. Ardından disiplini kaybeden Hırvatistan, kalesinde 3. golü de gördü. J. Hernandes arka direkte kendisini unutturarak topu ağlara gönderdi. Kalan dakikalarda Hırvatistan Perisic'in attığı golle farkı 2'ye indirdi ama Avrupa temsilcisi adına bir fayda sağlamadı.

Öte yandan Hırvatistan'da Rebic, 89. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyundan atıldı.

Bu sonucundan ardından 2. sırada bir üst tura çıkan Meksika, bir üst turda B Grubu'nın lideri Hollanda ile karşılaşacak.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/dunya-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meksika-Hırvatistan Maçının İlk 11'leri Belli Oldu

Dünya Kupası A Grubu'nun son maçı olan Meksika - Hırvatistan karşılaşmasının ilk 11'leri belli oldu.

Gruptan çıkma adına hayati bir öneme sahip olan A Grubu maçında Hırvatistan ve Meksika kozlarını paylaşacak. Bu zorlu mücadelede iki takımın teknik direktörleri sahaya sürecekleri ilk 11'leri açıkladı.

  • Meksika: Ochoa, Rodriguez, Marquez (c), Herrera, Layun, Dos Santos, Moreno, Guardado, Peralta, Aguilar, Vazquez

  • Hırvatistan: Pletikosa, Vrsaljko, Pranjic, Perisic, Corluka, Lovren, Rakitic, Modric, Srna, Mandzukic, Olic

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/dunya-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0