Görüş Bildir
Haberler
Ümit Özdağ Kimdir ve Kaç Yaşında? Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Hayatı ve Biyografisi

Ümit Özdağ Kimdir ve Kaç Yaşında? Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Hayatı ve Biyografisi

Elif
23.05.2023 - 19:21

Zafer Partisi'nin kurucusu Ümit Özdağ, yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen isimlerden biri. 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde önemli rol oynayan ünlü ismin hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Siyasi kariyeri boyunca çeşitli partilerde görev alan Özdağ, uzun bir süredir  Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin yönetim kurulu başkanı olarak bulunuyor. Peki Ümit Özdağ kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Ümit Özdağ'ın hayatı ve biyografisi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ümit Özdağ Kimdir?

Ümit Özdağ Kimdir?

Ümit Özdağ, 3 Mart 1961 tarihinde Japonya'nın başkenti Tokyo'da dünyaya gelmiştir. 1963 yılınının sonunda Türkiye'ye dönen Özdağ Ailesinin kökenleri, Dağıstan'da yer alan Türk halklarından biri olan Kumuklara dayanmaktadır. 

Ümit Özdağ'ın annesi Gönül Özdağ, babası ise asker ve siyasetçi Muzaffer Özdağ'dır.

Ümit Özdağ'ın Eğitim Hayatı

Ümit Özdağ'ın Eğitim Hayatı

Ümit Özdağ, 1980 - 1986 yılları arasında Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi'nde Siyasal Bilgiler, Felsefe ve İktisat bölümlerinden mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimi sırasında, Gazi Üniversitesi'nde 'Türkiye'de Planlı Kalkınma ve Devlet Planlama Teşkilatı' konusu üzerine çalışmıştır. 

1986 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine başlamıştır. 

1990 yılında 'Atatürk ve İnönü Döneminde Ordu - Siyaset İlişkileri' çalışmasıyla siyaset bilimi doktorasını tamamlamıştır. 1993 yılında ise 'Menderes Döneminde Ordu - Siyaset İlişkileri ve 27 Mayıs Askeri Hareketi' konusundaki tezi ile doçent unvanını almıştır. 

1994 yılında 'Avrasya Dosyası' adlı üç aylık uluslararası ilişkiler ve stratejik araştırmalar dergisinin yayın yönetmenliği ile 2004 yılına kadar sürecek olan editörlük görevini üstelenmiştir. 

1997 - 1998 yıllarında ABD'nin Baltimore şehrinde yer alan Towson Üniversitesi'nde küreselleşme ve Avrasya'da etnik çatışmalar üzerine çalışmış ve aynı konu ile ilgili ders vermiştir. 

1999 yılında Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin (ASAM) kuruluşunda görev almış, 2000 yılında ise ASAM'a bağlı olarak çalışan Ermeni Araştırmaları Enstitüsü'nün kurulmasına katkı sağlamıştır. 2004 yılına kadar ASAM başkanlığı ve yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenmiştir. 

2001 yılında profesör olmuş, 2005 yılında ise Gazi Üniversitesi'nden ayrılmıştır. Aynı yıl 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Vakfının yönetim kurulu başkanı olmuştur.

Ümit Özdağ Siyasi Kariyeri

Ümit Özdağ Siyasi Kariyeri

Ümit Özdağ, 19 Kasım 2006 tarihinde düzenlenen MHP kongresinde Devlet Bahçeli'ye karşı genel başkan adayı olacağını açıklamıştır. Fakat kongreden önce partiden ihraç edildiği için aday olamamıştır. 

2008 yılında Gazi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki öğretim üyeliği görevine geri dönmüştür. 

Özdağ, 2009 - 2011 yıllarında Kanaltürk televizyonunda yorumculuk yapmıştır. Bu arada 2010 yılında mahkeme kararı ile yeniden MHP üyesi olmuştur. 21 Mart 2015'te MHP Merkez Yürütme Kurulu'na üye olarak seçilmiştir. Aynı yıl Gaziantep milletvekilliği yapmış ve Kasım 2015'te MHP Genel Başkan Yardımlığı görevini üstlenmiştir. 24 Şubat 2016 tarihinde görevinden istifa etmiştir. 15 Kasım 2016 tarihinde partiden ihraç edilmiştir. 

25 Ekim 2017'de kurulan İYİ Parti'nin kurulular kurulunda yer almıştır. 2018 yılında İYİ Parti'den İstanbul milletvekili seçilmiştir. 4 Mart 2021 tarihinde ise İYİ Parti'den istifa ederek parti kurma çalışmalarına başlamıştır. 

Ümit Özdağ, 2021 yılında Zafer Partisini kurmuştur.

Ümit Özdağ Kimle Evli, Çocuğu Var mı?

Ümit Özdağ Kimle Evli, Çocuğu Var mı?

Ümit Özdağ, Doktor Burçin Bulur ile evliydi. Bulur ile Özdağ boşandılar. Ümit Özdağ'ın Alp Özdağ adında bir oğlu var.

Ümit Özdağ'ın Eserleri Neler?

Ümit Özdağ'ın Eserleri Neler?

Ümit Özdağ'ın hayatı boyunca kaleme aldığı 40'tan fazla eser bulunuyor. Bugüne kadar yayınlanmış kitaplarından bazıları ise şunlar;

  • Değişen Dünya Dengeleri ve Basra Körfezi Krizi

  • Türkiye, Kuzey Irak ve PKK 

  • Menderes ve İnönü Döneminde Ordu-Siyaset İlişkileri ve 27 Mayıs İhtilali

  • Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri

  • Yeniden Türk Milliyetçiliği

  • Gelecek 1000 Yılda da Buradayız

  • Atatürk ve İnönü Dönemlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri

  • Kürtçülük Sorununun Analizi ve Çözüm Politikaları

  • Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri

  • 21. Yüzyılda Türk Dünyası Jeopolitiği

  • İstihbarat Örgütleri

  • Saray Rejiminin Çöküşü ve Türkiye'nin Yükselişi

  • PKK Neden Bitmedi Nasıl Biter

  • PKK İle Pazarlık: Öcalan İle Anayasa Yapmak

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KumdanKum

onediocum yine miiii yapma böyle :) millet ittifakını secmezse geçmişte adamın yumruk yediği fotoyu koyacaksın biliyorum ben 😅

KumdanKum

soz konusu bizim meclis olunca yemin töreni gibi bişey oluyor yumruklasmak :) onedionun kötü günler için sakladığı ofsayta düşmüş karesi vardır mutlaka :p