Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Aksoy'un Bir Heykeli Daha Kaldırıldı

Mehmet Aksoy'un Bir Heykeli Daha Kaldırıldı

Onedio Medya
07.01.2016 - 13:31

Kars'ta yaptığı İnsanlık Anıtı'na dönemin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ucube' demesiyle gündeme gelen heykeltıraş Mehmet Aksoy'un Ümraniye'deki 'Toprak Ana' heykeli kaldırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İki Çocuklu Toprak Ana Heykeli 12 yıl önce Mehmet Aksoy tarafından yapıldı. İyiliği, kötülüğü, güzelliği ve çirkinliği temsil eden heykel, hazine arazisine dikildiği gerekçesiyle dün belediye ekipleri tarafından yıkılmak istenmişti.

Aksoy'un Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Ejder Batur'u telefonla araması heykelin parçalanmasını engellemişti.

Heykel, saat 09.00 sıralarında Mehmet Aksoy'un isteğiyle gelen işçiler tarafından sökülerek TIR'a yüklendi. Söküm çalışmalarını olay yerinde takip eden Mehmet Aksoy, heykelin zarar görmemesi için büyük çaba gösterdi.

"12 yıl sonra, bize ‘kamusal alanı işgal etmişsiniz’ deniliyor..."

"12 yıl sonra, bize ‘kamusal alanı işgal etmişsiniz’ deniliyor..."

Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet gazetesine konuşan Aksoy, “Bölgenin belli kısmının Milli Emlak’a ait olduğu söylendi. 2003’te ruhsatını da almışlar. 12 yıl sonra, bize ‘kamusal alanı işgal etmişsiniz’ deniliyor. Gönül isterdi ki, heykel yerinde kalsın; etrafına da parklar, bahçeler yapılsın...” diyor.

'Kendi atölyeme götürüyorum'

'Kendi atölyeme götürüyorum'

Sökülen heykelin Aksoy'a ait Beykoz'daki atölyeye götürüleceği belirtildi. Aksoy 'Kimse kıymetini bilmiyorsa ben biliyorum . Kendi atölyeme götürüyorum. Her şeyi zamana bırakıyoruz. Ben insanlara diyorum ki; kıblemiz para olmasın! O kadar' diyerek sitemde bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan'ın Ucube' dediği heykeli yıkılmıştı

Erdoğan'ın Ucube' dediği heykeli yıkılmıştı

Anımsanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde Mehmet Aksoy'un Kars'taki 'İnsanlık Anıtı' heykeline 'Ucube' demişti. Ardından heykel yetkililerce yıkılmıştı.

Cumhuriyet ve CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
33
23
13
9
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kamil Zor

Modern sanat dedikleri şey bana göre değil ya şekilsiz şeylerden birşey anlamak istediğimde bulutlara bakıyorum bencede gerek yok böyle dönüp 2 . kez baktırm... Devamını Gör