onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Medeniyetlerin Tarih Boyunca Güneş Tutulması Hakkında Yaptıkları Çılgınca Varsayımlar

Medeniyetlerin Tarih Boyunca Güneş Tutulması Hakkında Yaptıkları Çılgınca Varsayımlar

Gozex
22.08.2017 - 21:21

Tarih boyunca medeniyetlerin ne kadar garip inançlara sahip olduklarını düşünün. Bunlardan bazıları günümüzde hala batıl inançlar olarak varlığını sürdürüyor. Bustle'dan derlediğimiz bilgilere göre, Güneş tutulması insanlar için çok farklı anlamlara geliyordu.

Kaynak: https://www.bustle.com/p/the-craziest...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Bugün bile açıklanamayan bazı olayları ayın evreleriyle eşleştiriyoruz.

Bugün bile açıklanamayan bazı olayları ayın evreleriyle eşleştiriyoruz.

Nerede nadir yaşanan bir şey olsa, alışılmadık bir açıklama geliyor. Bu durum, eskiden de pek farklı değildi. Hadi medeniyetler Güneş tutulmasını nasıl yorumlamış bir göz atalım.

1. Vikingler

1. Vikingler

Vikingler, kıyameti getirenin iki kurt olacağını düşünürdü: Skoll ve Hati. Bu ikisinin Güneş'i ve Ay'ı yemeye çalıştığını sanırlardı. Skoll Güneş'i kovalar, Hati de Ay'ı. İkisinden biri yakalarsa da tutulma olduğunu varsayarlardı. Bu yaşandığında, kurtları korkutmak için yeryüzündeki insanlar bağırıp çığlık atarlardı.

2. Antik Yunan

2. Antik Yunan

Antik Yunanlılar Güneş tutulması olduğunda epey endişelenirdi. Çünkü Tanrıların halktan memnuniyetsizliklerini bu şekilde dile getirdiklerini düşünürlerdi. Kötüye alamet olduğunu sandılar hep.

3. Antik Çin

3. Antik Çin

Antik Çinliler de Güneş'e saldıran mitolojik bir yaratık olduğunu düşünüyordu. Ancak bu yaratığın bir ejderha olduğunu söylerler. Güneş gözükene kadar tencerelere vurup bağırırlardı, gözüktüğünde ise imparatorlarına iyi şans getirdiğini varsayarlardı. Yani tutulma onlar için iyi talih anlamına geliyordu.

4. Kızılderililer

4. Kızılderililer

Bir Kızılderili kabilesi olan Pomo grubu, gerçek bir ayının Güneş'le savaş verdiğini ve Güneş'i ısırıp ışığını almaya çalıştığını düşünürdü. Güneş tutulmasının dillerindeki karşılığı bile 'Güneş bir ayı tarafından ısırıldı.' cümlesi. Ayrıca, Ay tutulması yaşandığında da aynı ayının bu sefer Ay'a saldırdığını söylerlerdi. Diğer birçok medeniyet gibi onlar da gürültü yapıp ayıyı kovalamaya çalışırlardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

5. Kore Yerel Halkı

5. Kore Yerel Halkı

Antik Kore'nin insanları mitolojik devasa bir köpeğin Güneş'i ısırdığına inanırdı. Tutulma sırasında zeminde deli gibi gürültü yapıp köpeği kaçırmaya çalışırlardı.

6. Antik Hindistan

6. Antik Hindistan

Antik Hindistan'da, insanlar Güneş tutulması sırasında vücutlarını boyunlarına kadar suya sokup öyle beklerlerdi. Bunu da, Güneş'e ne kadar saygı duyduklarını, ne kadar taptıklarını göstermek için yaparlardı. Çünkü karanlığın gitmesi için dua ederlerdi. Tutulmanın sağlıklarını kötü etkileyeceği konusunda endişeleri olurdu, özellikle halkın hamile, engelli ve yaşlı kesimini. Bu yüzden bu kesimden insanları kuma gömüp kapalı alanlarda tuttular her tutulmada.

7. Chippewa

7. Chippewa

Kuzey Amerika'nın antik Chippewa kabileleri gökyüzüne yanan oklar fırlatırdı. Çünkü Güneş'in alevini kaybettiğini düşünürlerdi. O kadar ok attıktan sonra Güneş ışığını geri kazanırdı, çünkü tutulma bitmiş olurdu. Bu da inançlarını desteklemiş oldu.

Bilimsel açıklaması olmadan, gördüğünüz gibi bu tutulmalar insanları deliye çevirmiş.

Ancak düşündüğünüzde çok da sıra dışı gelmiyor kulağa. Günümüzde bile elektrik kesildiğinde insanın ilk hissettiği panik. Yani bu medeniyetleri, bu insanları görmek bir bakıma ilham vermeli bize. Sahip olduğumuz bilgilerle, doğayı takdir etmemiz için...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
189
74
27
20
13
11
7
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bi Tengri Değil

Chippewa kabilesi zamanında Adana'ya göç etti galiba. Biri güneşe mızrak atıyor diğer silah çekip ateş ediyor bu kadar benzerlik olmaz kesin Adanalılar Chipp... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Müslümanlar "allah ol dedi, oldu".

aerialz

Tam hatırlamıyorum ama pagan dönem Türklerde güneş tutulması için an, ga, ra miti vardı sanki bi zamanlar. Hatta bayraktaki hilal ve yıldız bir güneş tutulma... Devamını Gör