Görüş Bildir
Haberler
McAfee İsmi Değişiyor

McAfee İsmi Değişiyor

Onedio Medya
08.01.2014 - 22:33 Son Güncelleme: 20.05.2022 - 15:49

Mcafee İsmi Değişiyor

Kurucusu John McAfee'nin 1994 yılında şirketi satmasından sonra birçok kez el değiştiren ve 2010 yılında 7.68 milyar dolarlık rekor fiyatla Intel tarafından satın alınan ünlü antivirüs markası, artık olmayacak. Intel'in kararına göre, yazılımın ismi değiştirilirken, yapısında da önemli değişiklikler yaşanacak ve daha efektif bir yazılım halilne getirilecek.

CES 2014'te Intel'in CEO'su tarafından bizzat açıklanan duyuruya göre Intel yazılımı ayrıca ücretsiz yapmayı da planlıyor. Böylece dünyanın en güçlü Antivirüs yazılımlarından biri olan McAfee artık yeni ismiyle ve ücretsiz olarak PC kullanıcılarına ulaştırılacak.

Intel, yazılımın yeni isminin ne olacağını henüz açıklamadı ancak bu haberin antivirüs piyasasında bir şok etkisi yaratacağını unutmamak lazım.

Yazılımı geliştiren ve 1994 yılında şirketi satarak tüm bağını koparan 67 yaşındaki John McAfee ise geçtiğimiz yıllarda, komşusunu öldürdüğü suçlamasıyla Guatemala'daki evinde özel komando birliklerinin katıldığı bir operasyonla yakalanmak istemiş ancak McAfee kaçmayı başarmış, uzun bir süre izini kaybettirip Guatemala içinde saklanırken, öyküsünü anlatan bir blog açarak masumiyetini anlatmaya çalışmış, en sonunda Hollywood filmlerini aratmayan bir aksiyonla, alçaktan uçan bir uçak sayesinde radarlara yakalanmadan ülkeden kaçıp ABD'ye geri dönmüştü. John MacAfee'ye internet dünyasında, macera sevgisi nedeniyle, Gerçek Tony Stark ismi takılmıştı.

Intel'in şimdi 1994 yılında antivirüs yazılımıyla tüm ilgisini kesen bu 'maceracı' ve sansasyonel isimle kalan son bağını da koparmak istediği anlaşılıyor.

Kaynak: http://intel.doganburda.com/guncel/it...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın