Görüş Bildir
Haberler
Markalar arasında yer bulmak istemezmisiniz?

Markalar arasında yer bulmak istemezmisiniz?

hokkaweb
08.10.2014 - 10:32 Son Güncelleme: 08.10.2014 - 12:59

Markalar arasında yer bulmak istemezmisiniz?

Markalaşma kısaca bir ürün veya şirkete kişilik kazandırma sürecine verilen isimdir. Yeni üretilen bir ürün ya da yeni piyasaya çıkan bir şirket pazarda yalnızca markasıyla yerini alabilecektir. İnsanların güvenilirliğini kazanan markalar pazarda büyük paya sahiptirler ve yeni ürün ya da firmaların onları rakip alarak yükselmesi gerekmektedir. Rekabetin çok olduğu bu pazarda rakiplerinizle yarışabilmenin en önemli yolu markalaşmadır. Markalaşma sürecinin içinde pazarlama, finansal yönetim, pazarlama ve müşteri ilişkileri gibi farklı alanlar vardır.

Her zaman kendinizi diğerlerinden daha farklı ve ilgi çekici göstermelisiniz. Piyasaya sunduğunuz ürün diğer ürünler ile aynı olursa eğer insanlar bir fark bulamayarak sizden daha önce ürünü çıkaran firmaya yöneleceklerdir. Bir anlamda güveni ve farklılığı aynı anda pazarlamak zorunda kalırsınız.

Firma-ürün ismi, amblem, logo, web sitesi, üretilen ürünler bunların hepsi yükselmenizi sağlayan etkenlerdir. Üzerinde çalıştığınız marka her zaman güvenilirliğini korumalıdır. Yani markanın tescil edilmiş, hukuki her hakkı alınmış olmalıdır. Böylece firma kendinin ve ürünün güvenilirliğini sağlamış olur ve ürünü hiç şüphesiz piyasaya sürebilir.

Markalaşma ve markalar arasında yükselme sürecinin en önemli ayağı amblem-logo çalışmalarıdır. Daha önce kullanılmamış semboller, çizgiler üzerinde çalışmalar yapılarak bir karar vermelisiniz. Diğerlerinin kopyası değil, kendinize özgü olmalısınız. Rakiplerinizle fark yaratmalısınız.

Birçok firmanın izlediği yollardan biri reklam filmleri yükselmek etkili faktörlerdendir. Televizyonun artık bütün evlerde olduğunu ve sürekli açık olduğunu düşünürsek herhangi bir zamanda ürününüzü ya da markanızı gören insanların bir şekilde hafızasında bir yerlere yerleşeceksiniz ve böylelikle yavaş yavaş hitap ettiğiniz kitle büyüyecek. Özellikle yaptığınız reklam filmlerinde insanların ilgisini çekebilecek karakterler kullanmaya özen göstermelisiniz. Toplum olarak ünlü insanlara karşı olan ilgi göz önünde bulundurulduğunda neden ünlü markaların bu kadar çabuk ve hızlı yükseldiği ortaya çıkmaktadır.

Markanız ve ürettiğiniz ürünün piyasadakilerle arasındaki farkları ortaya çıkarmalı ve insanlar en önce bunu anlatmalısınız. Piyasadaki diğer ürünlerle sizin ürünleriniz arasındaki farkları anlatmalı ve insanları ürününüze yönlendirmelisiniz.Bütün izleyici ya da ziyaretçiler müşteri potansiyeli taşır. İnsanlar farklı bir şey gördüklerinde onu merak eder ve denerler. Eğer gerçekten uzun soluklu olmak istiyorsanız onları hayal kırıklığına uğratmamaya çalışmalısınız.

Kimi dünyaca ünlü markalar sansasyonel haberler çıkartarak firmalarını zirveye ulaştırırlar. Çünkü sürekliliklerini sürdürmenin tek yolunun pazarda popüler olmak olduğunu bilirler. Markanızı belli etmek ve en yüksekte bulunan markaların arasına sokmak elbette çok kolay bir iş değildir ve bunu başarmak için zamanınızdan, sermayenizden fedakârlık etmeniz gerekecektir. Ama unutmamalıyız ki o arasına girmeye çalıştığınız markalarda bu noktaya sizin gibi geldiler.

 Markanızı ulaştırabildiğiniz kadar geniş kitlelere ulaştırmak birinci hedefiniz olmalıdır. Reklamlar, broşürler, kampanyalar, haberler, referanslar, farklar sizi ileriye emin adımlarla ilerletebilecek yöntemlerdir. Günü kurtarmak sizi ileriye götürmez, bir süre yerinizde sabit kaldıktan sonra pazarda varlığınızı dahi sürdürebilecek durumda olamazsınız. Sürekli en büyükleri takip etmeli ve elinizden geldiği kadar onlarla yarışmalısınız. Bütün bunları yaparken sadece “ hata yapmamaya “ odaklanırsanız başarıya ulaşmanız güçleşir. Hatalar yaparak ve bunları en kısa ve başarılı şekilde düzelterek başarıya ulaşabilirsiniz.

Ürettiğiniz ürün miktarı, türü ve işlevselliğinin yanı sıra bir yandan da markanızın imajı piyasaya oldukça önemlidir. Her zaman insanlara güven sağlamalı, ürünlerinize garanti vermelisiniz. İnsanlara piyasada sizinkilerden daha ucuz olan ürünleri almamalı için sebepler sunmalısınız. Bunu başarabildiğiniz takdirde zaten ya en hızlı yükselen markalardan birisinizdir ya da onların arasına katılmak üzeresinizdir.

Kaynak: http://hokkaweb.com
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın