Görüş Bildir
Haberler
Maraş'ta Suriyelilere Yönelik Protesto ve Saldırılar Sürüyor

Maraş'ta Suriyelilere Yönelik Protesto ve Saldırılar Sürüyor

adem kara
16.07.2014 - 16:37

Kahramanmaraş’ta, kent merkezindeki Suriyeli’lerin ülkelerine dönmelerine yönelik protestolar gece de devam etti. Suriyeli bir kişinin otomobilinin tahrip edildiği kentte önlemler artırılırken, polis pazar gününden bu yana olaylara karıştığı saptanan 27 kişiyi gözaltına aldı.

Geçen pazar günü sosyal medyadan örgütlenen çok sayıda kişinin, kent merkezindeki Suriyeli’lerin suç oranını arttırdığını öne sürerek başlattığı gösteriler yeniden alevlendi.

Kahramanlı Mahallesi’nde gece saatlerinde kimliği belirsiz iki kişi tarafından Suriyeli’lere ait park halindeki otomobile saldırı düzenlendi. Otomobilin camları kırıldı ve hasar oluştu. Olayla ilgili inceleme yapan polis, hasar gören otomobilde parmak izi çalışması yaptı. Polisler, olayı gerçekleştirdiği iddia edilen yaşları 18′den küçük 2 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen şüphelilerden 17’sine Kabahatler Kanunu’na göre çevre ve gürültü kirliliği yapmaktan para cezası verilerek serbest bırakıldı. Gözaltındaki 1’i çocuk 10 şüpheli ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından ‘Mala zarar verme, yürüyüş kanuna muhalefet, yağma, görevli memuru engelleme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçlarından adliyeye sevk edildi. 

DHA

Kaynak: http://zete.com/marasta-suriyelilere-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0